Véradás a Damjanich laktanyában
Fotó: Fehértói Mihály t. zászlós

Május első hetében kihelyezett laktanyai véradáson vettek részt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH Anyagellátó Raktárbázis nyírtelki bázisának hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái, honvédelmi alkalmazottai, valamint a HM Arzenál Zrt. munkatársai a nyíregyházi Damjanich laktanyában.

A higiéniai és biztonsági szabályok betartása mellett reggeltől délig tartott a nagyszabású véradó esemény, támogatva ezzel az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját. A zavartalan vérellátás biztosításához nagy szükség van az önkéntes véradókra.

Nagy Imre András zászlós, az 5. Területvédelmi Zászlóalj vezénylő zászlósa rendszeres véradó, most 41. alkalommal vett részt véradáson.  „Nemes gesztusnak tartom, hogy a katonák, honvédelmi alkalmazottak, közösen, egy csapatként segítenek embertársaikon, a rászoruló betegeken, amely megmutatja, hogy összefogással sok minden elérhető.” - mondta el a zászlós.

A Területvédelmi Ezred a jövőben további véradások szervezésével kívánja népszerűsíteni az önzetlen segítségnyújtás ezen módját a katonák körében.

Szerző: Szidor Viktória hadnagy