Véget ért a Rejtett Kincsek Down Egyesület érzékenyítő projektje

A Láss másként és segíts! program lényege, hogy a gyerekek egy mostaninál elfogadóbb világban nőjenek fel. 300 iskolás, óvodás, pedagógus és öt önkéntes segítő volt részese a Nyíregyházán szervezett érzékenyítő programnak. Ennek során testközelből tapasztalhatták meg nemcsak a gyerekek, de az erre nyitott családok is a fogyatékossággal élők nehéz világát.

Ahogyan Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke elmondta:

Van egy érzékenyítő programunk, amit már több éve viszünk. Gyöngyfűzés, számolás, útkeresés és mindenféle dolgok vannak. Egyfajta különleges helyzetet ad ezeknek, hogy valamilyen képességüket elvesszük a gyerekeknek. Mondjuk a látásukat elvesszük úgy, hogy letakarjuk a szemüket, vagy a kézügyességüket vesszük el azzal, hogy egy nagy kesztyűt adunk rájuk, így csak a nagy mozgást tudják elvégezni. Fontos, hogy csapatban vannak, és a csapattagoknak rá kell jönniük, hogyan tudnak segíteni abban, hogy egy feladatot meg tudjanak oldani.

Az egyesület ezzel a tematikával nyerte el 12 ezer vásárló szavazatával a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” közösségi kezdeményezése nyomán az áruházlánc 400 ezer forintos díját tavaly nyáron.

Minden évben hirdetésre kerül kétszer az „Ön választ, mi segítünk” program. Sikeres pályázat útján került be a Rejtett Kincsek Down Egyesület. Itt szeretném megköszönni a nyíregyházi lakosságnak azt a 12.000 szavazatot, amit adott a Rejtett Kincsek Egyesületnek. Ahogy látjuk itt a helyszínen, jó helyre került ez a 400 ezer Forint.

– fogalmazott Szabó-Benke Lajos a Tesco Nyíregyháza áruházvezetője.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület a projekt során újabb ezer embert ért el e jelentős társadalomformáló üzenettel, kik elfogadóbbak és együttérzőek lettek gyerektársaikkal és a mássággal szemben. A programzáró játékra a Bem Iskola egy alsó tagozatos osztálya kapott meghívást.


Matyasovszki Edit