Védelmi hibák – kikapott a Kassától a Szpari
Felkészülési mérkőzést játszott a Városi Stadionban a Nyíregyháza Spartacus.

[video]

Nyíregyháza Spartacus–MFK Kosice 1–2 (0–2)

Városi Stadion, 700 néző

Nyíregyháza: Balogh - Kostic, Kovacevic, Nejc, Bosnjak - Fodor (Rubus 46. p), Arziani (Seydi 46. p), Zofcák (Szokol 46. p) - Pákolicz (Abdouraman 66. p), Pekár - Halenár

Vezetőedző: Mátyus János

Kosice: Stijakovic - Sekulic, Ostosic, Pavuk, Dordevic, Viazanko, Huk, Singlar (Tóth 81. p), Pacinda (Korijkov 60. p), Novak (Gáll 73. p), Haskic (Ciofu 66. p (Horodnik 76. p))

Vezetőedző: Marek Fabula

Bosnjak előtt adódott az első helyzet, de blokkolták a lövését, a másik oldalon viszont egy védelmi hibát azonnal kihasznált a Kassa, és Novak bólintott közelről a kapuba az 5. percben. A folytatásban is a Nyíregyháza maradt támadásban, a szlovák együttes pedig veszélyesen kontrázott. A 10. percben egy kapu előtti kavarodás után a kapufáról pattant Huk elé a labda, aki a kapuba lőtt, 0–2. A gyors gólok után főként mezőnyjáték folyt, a 25. percig kellett várni az újabb lehetőségre, amikor Halenár lőtt távolról fölé, majd Pekár veszélyes beadása után Pákoliczról pattant a kapu mellé a labda.

A másik oldalon Novak próbálkozott 20 méterről, Balogh azonban hárított. A 40. percben ide-oda pattogott a labda a Kassa 16-osán belül, végül Kostic lőtt kapura, de blokkolták a kísérletet. Az első félidőben több helyzet nem volt, kétgólos vendégelőnnyel térhettek pihenőre a csapatok. A második játékrész egy Nejc-lövéssel indult, a tesztelt szlovén védő egy szöglet után bombázott a kapu fölé. A másik oldalon Novak végzett el egy szabadrúgást, de Balogh fogta a kapura tartó labdát. Az 58. percben nagy helyzet maradt ki, Halenár beadása után Pákolicz fejelt közelről kapura, de Stijakovic bravúrral védett. Agresszívebben játszott a Szpari, és több helyzete is volt a második félidőben. A 67. percben mégis Baloghnak kellett védenie egy közeli lövést, majd egy perccel beállása után Ciofu kézzel ért a labdába. A büntetőt Pekár László védhetetlenül bombázta a kapuba, 1–2. A szépítés után nyomott a Nyíregyháza, több ígéretes akciót is vezetett. A 80. percben Kostic szerzett labdát, majd Seydihez passzolt, aki bal külsővel a kapufára pörgetett. A 89. percben Abdouraman bólintott közelről alig mellé. Több helyzet nem volt, így a vendégek megnyerték a találkozót.

További képekért kattintson a fotóra!