Vasárnap megkóstolhatjuk a régi Magyarország ízeit! - 25 főzőcsapat, 300 adagnyi étel

Vasárnap megkóstolhatjuk a régi Magyarország ízeit! - 25 főzőcsapat, 300 adagnyi étel
Vasárnap megkóstolhatjuk a régi Magyarország ízeit!

A több mint egyéves felújítási munkálatok után A régi Magyarország ízei elnevezésű gasztronómiai fesztivállal újra megnyitja kapuit a Sóstói Múzeumfalu belső udvara.

A szeptember 8-i (immár harmadik) nagyszabású seregszemlén 25 főzőcsapat vesz részt a megye különböző tájegységeiből, de határon túli, kárpátaljai, partiumi és szlovák településekről is érkeznek vendégek. Minden csapat többféle, legalább 300 adagnyi ételt készít. A látogatóknak a megvásárolt kóstolójegyek segítségével így többek között borscs, pampuska, csavart fánk, kötött leves, ragus lapcsánka is kerülhet a tányérjára.

A szervezők a főzőcsapatok között versenyt hirdetnek. A fesztivál legízletesebb étele cím odaítéléséről a vendégek dönthetnek szavazataikkal. A színpadon népzenei produkciók váltják majd egymást, többek között fellép a Nyírség Táncegyüttes, és több népdalkör és kulturális egyesület. A populárisabb műfajok kedvelőinek a LifeStyle, majd Kazár Ticiána és a Tamás Combo valamint a Tibi a Hegyről zenél. A gyermekek jókedvéről pedig a Burattino Bábszínház, és Naninski táncos-komikus gondoskodik.