Vásár és színpadi produkciók Nyíregyháza főterén
Vásár és színpadi produkciók Nyíregyháza főterén

2022. március 12. és április 2. között Tavaszi Zsongás elnevezésű rendezvénysorozatnak ad otthont a Kossuth tér. A vásáron csaknem 30 árus portékái közül válogathatnak az érdeklődők, ezek között helyi termékeket is találnak.

Az árusok között ott lesznek az Aranykapu Népművészeti Egyesület tagjai, a „Made in Nyíregyháza” programban részt vevő termelők, valamint a nyíregyházi piacokon és a Búza téri Piaccsarnokban árusító helyi termelők is. A rendkívül színes kínálatnak köszönhetően, a vásár keretében többek között különböző magvak, édességek, szörpök, lekvárok, mézkülönlegességek, illetve natúrkozmetikumok közül is válogathatnak a kilátogatók. Az eseményen az Aranykapu Népművészeti Egyesület 12 alkotó mestere tart bemutatót, így a rendezvényre látogatók megismerhetik a népi ékszerkészítők, textiljáték-, paszomány-, tűzzománc-, mandala- és faárukészítők, valamint tojásfestők munkásságát. A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum keretében a „Made in Nyíregyháza” 10 termelője kínálja megvételre áruit, termékeit. Ezek között megtalálhatók ékszerek, száraztermékek, reform- és bioélelmiszerek, ajándéktárgyak, réteskülönlegességek, textiltermékek, különféle szörpök, gyógynövényszörpök, lekvárok, illetve natúrkozmetikai termékek. Továbbá Szatmárnémeti, Nyíregyháza testvérvárosának helyi termelői is bemutatkoznak a vásáron, akik egyebek mellett mézkülönlegességeket, gyöngyfűző alkotásokat, nemezkészítményeket, fém kerti- és utcabútorokat, illetve szörpöket és lekvárokat kínálnak eladásra.

Vidámpark várja a kicsiket

A vásár ideje alatt vidámpark várja a kicsiket és a nagyokat, ahol a szórakozni vágyók kipróbálhatnak különféle játékelemeket, mint például gyermekvasút, körhinta, játszóház, extrém hinta és dodzsem. Számos büfé és vendéglátóegység gondoskodik arról, hogy a vásárról senki ne távozzon éhesen. A vásár 8.00 és 18.00 óra között várja az érdeklődőket.

 

Színpadi produkciók

– Március 19. (szombat)              17.00     – Varga Miklós

– Március 22. (kedd)     17.00     – LK Beat

– Március 24. (csütörtök)             17.00     – TIBI A Hegyről

– Március 26. (szombat)              17.00     – Varga Feri és Balássy Betty

– Március 29. (kedd)     17.00     – Folkfusion Band

– Március 31. (csütörtök)             17.00     – Szívtiproll

– Április 2. (szombat)    17.00     – Dj Dominique