Vádemelés a „Piros-ház parkolójában gépkocsikat rongáló férfi ellen

Néhány perc alatt négy gépkocsit rongált meg egy ittas férfi Nyíregyháza belvárosában még 2022 márciusában, az ügyészség most emelet ellene vádat lopás, rongálás és jármű önkényes elvétele miatt.

A Nagykállóban élő férfi 2022. március 18-án este Nyíregyháza belvárosában italozott, amitől súlyosan ittas állapotba került. Éjfél körül úgy döntött, hogy hazaindul, és bekeveredett a Nyíregyháza, Vay Ádám körúton lévő ún. „Piros Ház” belső udvarára.

Hirtelen ötlettől vezérelve ott először megpróbált feltörni egy személygépkocsit, majd mivel ez nem sikerült neki, ezen felbosszantva magát egy másik gépjármű lámpabúráját egy kővel betörte, majd egy harmadik járműhöz lépett, és arról leemelve egy gerendadarabot, egy újabb jármű ablakát törte be.

A kesztyűtartóban kutatott, eközben a kesztyűtartó teljes tartalmát az ülésre borította, majd a kormányoszlop alatti burkolatot kitépte a helyéről azért, hogy a gépjárművet beindítsa, és azt használja, azonban ez nem járt sikerrel, ezért az autóból horgászfelszereléseket lopott el, melyeket távolabb a parkolóban hagyott.

Végül a férfi egy negyedik autóból a szélvédő üvegét betörve egy rádiósmagnót tépett ki, azonban az egyik lakó által értesített rendőrök még a helyszínen elfogták.

Tettéért pénzbüntetésre és az okozott - összesen 300.000 Ft. kár - megtérítésére kötelezésre számíthat.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség