V. Nyíregyházi Szilveszteri Malacfutás

Már ötödik alkalommal várták szilveszteri malacfutásra a nyíregyháziakat. Nagyjából hat kilométeres távot teljesítettek a nevezők egy olyan pályán, amely egy malac formát rajzol ki a térképen. A kezdeményezés igen népszerű, minden évben száz körüli a futók létszáma.

Nyíregyháza egy igazán sportos város, ezt bizonyította az is, hogy még az év utolsó napján is sokan sportoltak, többek között egy közösségi futást is szerveztek. A gyülekező a Városmajor utcai parkolóban volt, ahol néhányan a sportruházat mellé egy-egy parókát vagy az ünnepekhez kötődő fejdíszt is viseltek, ezzel is különlegessé téve az év utolsó mozgását. Az V. Nyíregyházi Szilveszteri Malacfutásra szép számmal érkeztek, ez alkalommal is volt egy jótékony, segítő célja a találkozónak, az Állatbarát Alapítvány számára szerveztek gyűjtést – mondta a rendezvény egyik szervezője, Harsányi Zsuzsanna. A szervezetnek végül több mint 110 ezer forintot gyűjtöttek össze a futók.

„Ez nem egy verseny, ez egy örömfutás. A barátainkkal kezdtük el, először csak hárman futottunk, a következő évben pedig már nagyjából százan.  Nevezési díj helyett úgy döntöttünk két évvel ezelőtt, hogy ezeken a futásokon az Állatbarát Alapítványnak gyűjtünk. Nagyjából egy óra alatt kitaláltuk az útvonalat, amit mindenki saját tempójában tud teljesíteni. Én vagyok a felvezető ember a csapat elején és van egy záró ember is, valamint a tömeg közepén is van egy irányítónk, így végig vezetve vannak a futóink.” – tette hozzá Harsányi Zsuzsanna.

A közös bemelegítés után a futók elindultak, hogy az év utolsó napján is hódoljanak hobbijuknak és egy malacot ábrázoló ívben lefussanak egy hat kilométer hosszú távot. Nyíregyházán egyébként egy másik hasonló programnak is van már hagyománya, húsvétkor nyuszi alakú pályát teljesíthetnek a résztvevők. Így aki most lemaradt, nem kell egy teljes év várni egy hasonló kezdeményezésre.