Üzenet a srácnak, aki reggelente a Bethlen Gábor utcán elektromos gitározik...
fotó: Szarka Lajos

A hírek áradatában kevés olyan történés és poszt létezik, ami képes könnyedén elérni az emberek ingerküszöbét. Papp Leventének azonban ehhez „csak” egy erősítőre és elektromos gitárra volt szüksége, amivel reggelente pontban 7:30-kor kiáll a Bethlen Gábor utcai gyorsétterme elé és 8:00-ig örömzenél. Ebből aztán a népszerű közösségi portálon is posztok százai születtek, ő lett a nyíregyházi zenés büfés, akinek már azt is üzenték, hogy „abba ne hagyja, mert miatta minden reggel úgy érezhetjük magunkat, mintha külföldön nyaralnánk”! És milyen igazuk volt!

 

Süthet hétágra a nap, csicsereghetnek a madarak, ha munkába kell menni, akkor bizony elnehezülnek a lábak és sokszor a hátunk közepére sem kívánjuk a melót. Persze, akkor már egészen más a helyzet, ha legalább jól indul a reggel! Leventén pedig ez nem múlik, minden nap kiáll, gitározik, és ezzel is elárasztja boldogsághormonnal az éppen munkába igyekvő városlakókat…

 

A KISFIÁNAK ÍRTA A DALT

 

-A kisfiam után a főzés az életem. Már gyerekkoromban is gyakran bográcsolt édesapám, én pedig mindig ott forgolódtam körülötte. Először a pörköltszaftot kóstoltam meg kenyérrel, aztán ahogy nagyobb lettem, én is elkezdtem főzőcskézni- emlékezik vissza a kezdetekre Levente. Sokan mondták, hogy egyszer nyitnom kellene egy éttermet, igazából 15-20 éve már ez volt az én álmom, ami most beteljesült. Ezt kapcsoltam össze a gitározással. A bátyámmal egyébként van egy zenekarunk, amiben én dobos vagyok, de gitározni is tanultam. Mivel szerettem volna írni egy dalt a kisfiamnak, ezért vettem egy erősítőt és megírtam a dalt, azt gitározom minden reggel fél 8-tól 8-ig. Nagyon hiányzik, keveset vagyok vele, így olyan, mintha mindig mellettem lenne. És közben boldogsághormont adok ezzel a városlakóknak is! Annyi, de annyi pozitív visszajelzést kaptam már tőlük.

 

Ő LETT A ZENÉS BÜFÉS!

 

-Van egy úr, aki 30 km-et buszozik minden nap csak azért, hogy átjöjjön Nyíregyházára, megigyon nálam egy sört, és halljon engem játszani. De hasonlóan kedves élmény ért Debrecenben is, ahol egy hölgy oda jött hozzám, tüzet kért, rám nézett és azt mondta: „Én téged ismerlek, te vagy a zenés büfés”. Ezekért a pillanatokért is megéri csinálni, és megfogadtam, hogy amíg nem veszik el a hangszeremet, gitározni fogok. Közösséget akarok teremteni, és elérni, hogy mosoly nélkül senki ne sétáljon el mellettem.

fotó: Szarka Lajos

Levente, azóta már írt egy második dalt, és szeretne a jövőben a vendégek között is gitározni, eljátszani a kedvenc számukat két burger, vagy éppen a tépett húsos szendvics elkészítése között. Addig azonban könyvet ír és játssza a saját dalait minden reggel 7:30 és 8:00 között…

Don Food- Az élmény mindig ugyanaz!