Útlezárások: október 22-én rajtol el az idei Rally Hungary
Útlezárások: jövő héten Rally Európa-bajnokság

Október 22-én rajtol el az idei Rally Hungary. A Kossuth téri rajtceremónia után a máriapócsi RabócsiRingen veszi kezdetét a versengés. A futam szombaton hat gyorsasági szakasszal, köztük a mádi borvidéket is érintő száguldással folytatódik. Vasárnap hét gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, 11 óra után a mezőny Nyíregyháza belvárosába érkezik, ott 5,78 kilométeres pályán mérik majd össze tudásukat a legjobbak. Az így 14 gyorsaságiból összeálló verseny teljes távja 182,01 kilométer lesz. A céldobogót, csakúgy, mint a korábbi években, most is a nyíregyházi Kossuth téren állítják fel, ahol majd az ünnepélyes eredményhirdetést is rendezik vasárnap este.

Amint azt Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke az MTI-nek elmondta, az ERC mezőnyébe a külföldi duókon kívül számos magyar kettős is nevezett, így többek között az idény során egyébként is csak az Eb-sorozatban szereplő Herczig Norbert–Ferencz Ramón páros, valamint a magyar bajnoki címvédő Hadik András–Kertész Krisztián, a 2019-ben győztes Turán Frigyes–Bagaméri László, illetve az ob-n abszolútban jelenleg második Csomós Miklós–Nagy Attila páros is. Ami az ERC-ben induló külföldi sztárokat illeti, itt lesz Nyíregyházán többek között a világbajnokság WRC2-es kategóriájában éllovas Andreas Mikkelsen–Elliott Edmondson norvég–brit duó, a magyar bajnokság összetett pontversenyében most harmadik, a vb WRC2-es kategóriájában címvédő Mads Östberg–Torstein Eriksen norvég kettős, valamint az orosz Nyikolaj Grjazin–Konsztantin Alekszandrov páros.

Nemcsak Eb-futam lesz Nyíregyházán, ugyanezen a hétvégén dől el a magyar bajnoki cím sorsa is, amiért még három páros van versenyben.

A belvárosi gyorsasági futamának ideje alatt forgalomkorlátozásokra kell majd számítani. Október 21-én este a pályabejárás, majd október 24-én, vasárnap reggeltől délutánig a gyorsasági miatt lesz lezárva Nyíregyháza belvárosa, de a Bocskai utca az Inczédy sortól, a Hunyadi utca a Vay Ádám körúttól, valamint a Szent István utca, az Iskola utca, az Országzászló tér és a Kálvin tér sem lesz járható.

A futamok védettségi igazolvány felmutatása nélkül is látogathatók lesznek. Egy kivétel azonban van: az olyan elzárt területre, mint a Ra­bócsiRing (itt lesz pénteken este a szuperspeciál), a sportrendezvényekre vonatkozó szabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

Tájékoztatás

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Tájékoztatjuk az állampolgárokat, hogy a Nyíregyházán megrendezendő Rally Európa-bajnokság 2021 belvárosi gyorsasági futamának ideje alatt az alábbi forgalomkorlátozásokra számíthatnak:

2021. október 21-én 19 és 22 óra között a pályabejárás idején, valamint a verseny napján, 2021. október 24-én 7 és 15 óra között:

– Nyíregyháza belvárosát lezárják,

– a Bocskai utca az Inczédy sortól, a Hunyadi utca a Vay Ádám körúttól, valamint a Szent István utca, az Iskola utca, az Országzászló tér és a Kálvin tér sem lesz járható.

Nyíregyháza belvárosában rendőri forgalomirányítás mellett halad majd a forgalom, ezért fokozott körültekintéssel közlekedjenek.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a verseny útvonalára a futam ideje alatt senki sem engedhető be, de a környező utcákba a rendőr vagy a biztosító személyzet tagja – a lakcímkártya bemutatása ellenében – az ott lakókat, valamint az oda érkezőket indokolt esetben beengedi.

Kérjük, hogy a verseny napján 7 és 15 óra között a belvárost kizárólag gyalogosan közelítsék meg.

Megnövekedett forgalomra kell még számítaniuk a közlekedőknek 2021. október 23-án és 24-én a 38-as számú főút Nyíregyháza és Tokaj közötti szakaszán.

Látványos nézői pontok:

  •  Kossuth tér
  •  Bocskai utca
  •  Zrínyi Ilona utca
  •  Országzászló tér
  •  Luther utca