Ültess egy fát a holnapért! – Városszépítő akció

2022-ben ismét meghirdeti a NYÍRVV Nonprofit Kft. az „Ültess egy fát a holnapért!" akciót, melynek keretében Nyíregyháza lakosságának lehetősége nyílik még szebbé és zöldebbé tenni környezetüket.

A városszépítő pályázat része annak a Dr. Kovács Ferenc polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdeti meg a növények igénylésének lehetőségét. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

A program keretében a lakosság, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények pályázati adatlapon nyújthatják be pályázatukat díszfákra, díszcserjékre. Az igényeket a készlet erejéig támogatják. Egy háztartásban élők esetén csak egy pályázatot tudnak befogadni.

A pályázat feltételei:

- kitöltött pályázati adatlapok benyújtása a növények ültetési helyének megjelölésével

- a helyszínről készült fotó/k csatolása

- a növény/ek közterületi felhasználása

- az igényelt növényállomány fenntartásának hosszú távú vállalása

A pályázati adatlapok alapján munkatársaink a beérkezési sorrendet figyelembe véve bírálják el a kérelmeket. A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak (meglévő közművek: földkábel, légvezeték) és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.

A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, az ültetés és a további gondozás azonban az igénylő feladata.

Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítanak, és egyben számítanak arra, hogy a beültetett növények megfelelő ápolásban fognak részesülni.

A jelentkezéseket 2022. február 15. napjáig várják a varosszepito@nyirvv.hu email-címre.

A pályázatok elbírálását követően a növények kiosztásának időpontjáról külön értesítik a nyertes pályázókat.

A pályázati adatlap letölthető a NYÍRVV Nonprofit Kft. honlapjáról.

http://nyirvv.hu/assets/nyomtatvanyok/%C3%9Cltess_egy_f%C3%A1t_a_holnap%C3%A9rt_P%C3%A1ly%C3%A1zati_adatlap.pdf

Együtt egy szebb és zöldebb városért!