Ukrán első ligás csapat ellen nyert a Nyíregyháza Spartacus edzőmeccsen
Fotó: Dankó László

Az ukrán első ligás FC Minaj ellen lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus felkészülési találkozón. A vendégek előző nap a Vasast legyőzték. 

A vendégek szereztek vezetést egy szabadrúgás után az 5. percben, Baidal érkezett a hosszú oldalon jól. A 10. percben jött az egyenlítés, Gresó Mátyás remek indítása után Csörgő Raul kicselezte a kapust, majd a hálóba lőtt, 1-1. A 16. percben Márkus fejelt egy szabadrúgás után, nagyot védett az ukránok kapusa. Az első félidő végén Kovalenko közeli lövésénél hárított Menczeles, így maradt az 1-1. Az első félidő végén viszont vezetést szerzett a Szpari, Novák Csanád labdája után Vass Patrik lőtt a kapuba, 2-1.

A második félidő eleje vendég gólt hozott, Kobak talált a kapuba a jobb oldalról, 2-2. Szinte azonnal jött a válasz az 55. percben, Novák Csanád szerzett erőszakosan labdát, mely aztán Csörgő Raul el pattant, aki a hosszú alsó sarokba csavart, 3-2. Majdnem megszületett a negyedik gól is, egy szöglet után Zamostny fejesét hatalmas bravúrral védte a kapus.A 75. percben ismét az ukrán kapus nyerte kettejük párharcát, ezúttal balról lőtt Zamostny. Egy perccel később Pócsik lépett ki Zamostny remek passza után, ezt a lövést hárította a hálóőr. Több gól nem esett, 3-2-re nyert a Nyíregyháza Spartacus. 

Nyíregyháza Spartacus – FC Minaj 3-2 (2-1)

Nyíregyháza: Menczeles – Kilyén (Szabó), Szokol, Jánvári, Nemes (Galambos), Paku, Márkus, Vass, Csörgő (Pócsik), Novák (Zamostny), Gresó

 Szergej  Pacaj vezetőedző: - Nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, három belső védővel játszottak, ilyen felállással még nem találkoztunk. Igyekeztünk nyomás alatt tartani őket, és szép gólokat lőttünk. Elégedett vagyok az eredménnyel és a játékkal is.