Újraválasztották dr. Vinnai Győzőt, Nyíregyháza és térsége országgyűlési képviselőjét (FIDESZ-KDNP), aki szerint a közbizalom felelősséget is jelent
Dr. Vinnai Győző a Digitális Tudásközpont átadóján (Forrás: Szarka Lajos)

– A jelentős közbizalom felelősséget is jelent, s már a választás másnapjától kötelező úgy tovább dolgozni, hogy megőrizzem a támogatást – így fogalmazott a Nyíregyházi Televíziónak dr. Vinnai Győző. Nyíregyháza és térsége újraválasztott FIDESZ-KDNP-s képviselője, aki a szabolcsi kettes számú választókerületben a szavazatok 58,13 százalékával szerezte meg az újabb mandátumot, azt mondta, a magyarok egyértelmű értékrendre szavaztak április 3-án. Úgy látja: fontos a képviselő személyes jelenléte és elérhetősége a térségben, s hogy Nyíregyháza szintet lépett az elmúlt bő évtized fejlesztéseivel.

 

„Legyen Nyíregyháza példa”

– Legyen Nyíregyháza példa, vonzó és olyan város, ahol jó élni az embereknek, és érezzék azt, hogy Nyíregyházának van gazdasági ereje – így fogalmazott a Nyíregyházi Televízióban dr. Vinnai Győző, majd hozzátette, ezért dolgozott az elmúlt 20 évben és továbbra is ez a cél vezeti.

Jelentős közbizalom

A FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjét újraválasztották a Szabolcs megyei 2-es egyéni választókerületben, a szavazatok 58,13 százalékával, 11 és fél ezer voks volt közte és a második helyezett között. Dr. Vinnai Győző azt mondta, ez a jelentős közbizalom felelősséget is jelent, s már a választás másnapjától kötelező számára úgy tovább dolgozni, hogy megőrizze a támogatást.

Egyértelmű értékrend

Szerinte az országos kétharmados sikerrel az emberek egyértelműen egy értékrend mellett tették le voksukat, melynek egyik eleme a polgári életmód a mindennapi boldogulással, munkával, taníttatással, működő egészségüggyel, a másik a keresztény civilizációs értékek. – S a harmadik pedig a nemzeti szuverenitás, vagy az, hogy mi, magyarok önállóak vagyunk, hogy ugyan nem vagyunk nagy nemzet lélekszámot tekintve, de igenis hozzáteszünk a világhoz, s mi meg akarunk maradni magyarnak, a magyar kultúrát tovább akarjuk vinni, ápolni, őrizni akarjuk.

Személyes jelenlét

Dr. Vinnai Győző szerint nemcsak a kampányban, hanem a teljes ciklus alatt fontos a képviselő személyes jelenléte, a választók a hétköznapi életben elvárják, hogy fejlesztésekért küzdjenek, és segítsenek a mindennapokban is. Nyíregyháza képviselője úgy látja, rengeteget fejlődött Nyíregyháza az elmúlt 10–12 évben, köztük új munkahelyekkel, nagy dolog, hogy már 4% alatt van a munkanélküliség.

Szintet lépett a város infrastruktúrája

Majd kiemelte: a város a közlekedési infrastruktúrában szintet lépett. – Gondoljunk a nyugati elkerülő útra, a körforgalmak építésére, a külterületi utak aszfaltozására – épp most folyik egy ötmilliárdos program, amely jelentősen javít ezen. Gondoljunk a Tiszavasvári úti felüljáró felújítására, a Mező utcai csomópontra, mely nagyobb áteresztőképességet jelentett. A nagykörút bezárása elindult, tehát mindez azt jelenti, hogy a közlekedési infrastruktúrában Nyíregyháza csodát tett, vagy csodát fog tenni, mert ezen is folyamatosan dolgozni kell – fogalmazott. Hozzátette, ezen fog még tovább javítani a vasútállomás környékének újragondolásával az úgynevezett intermodális csomópont.

Élhető környék, fellendült turizmussal

Vinnai Győző úgy látja, az is fontos, hogy Nyíregyháza és térsége élhető környék, színes közösségi élettel, kulturális és sportrendezvényekkel, melyek intézményrendszere szintén hatalmasat fejlődött a jégpályától az uszodáig, Atlétikai Centrumig. A képviselő hangsúlyozta, turisztikában Nyíregyháza egyenesen lekörözte a megyeszékhelyek többségét, így nemhogy rákerült a térképre, de meg is vetette a lábát az élmezőnyben, úgy, hogy a mostani városvezetés Sóstót komplex módon fejleszti, új attrakciókkal. Szerinte ebben is vannak még tartalékok, beleértve Nyíregyháza agglomerációját, ezért is fontos, hogy a városi önkormányzat szintén fideszes vezetésével is együtt tud működni.