Újra mozdulhat Nyíregyháza! – Szeptember 20-án startol az ingyenes mozgásprogram-sorozat

Évek óta töretlen a Mozdulj Nyíregyháza! elnevezésű ingyenes mozgásprogram-sorozat sikere, ezért sem meglepő, hogy elindul az őszi félév is, ezúttal azonban már jelenléti formában, ráadásul bekapcsolódnak az órarendbe új helyszínek is. (Megjelent a Nyíregyházi Napló szeptember 17-ei számában.)

 

2013. november 4-én startolt el először a Mozdulj Nyíregyháza! az önkormányzat kezdeményezésére, azóta pedig több ezren sportolhattak már ingyenesen. A programkínálat folyamatosan bővült, a kezdetektől, kortól és nemtől függetlenül mindenki számára biztosítja a mozgás lehetőségét. Bár a pandémia miatt legutóbb online tartották meg a programokat, és az oktatók a Mozdulj Nyíregyháza! Fa­ce­book-oldalán élő adásban jelentkeztek be, a járványhelyzet enyhülésével most újra jelenléti oktatással készülnek a szervezők.

Szeptember 20-án startol

Az őszi félév szeptember 20-án kezdődik és egészen november 28-ig tart. Hornyák Enikő sportreferens megkeresésünkre elmondta, a mostani mozgásrend szinte teljesen megegyezik a Covid előttivel, azonban már új helyszínek is várják az érdeklődőket.

– Nagyon sok megkeresés érkezett hozzánk, azt tapasztaltuk, a városlakók várták, hogy újra legyen Mozdulj Nyíregyháza!, ráadásul tornatermi körülmények között. Szerencsére ezt az igényt ki tudjuk elégíteni, így szeptember 20-án el is kezdődnek a foglalkozások. A mostani mozgásrend tulajdonképpen megegyezik a Covid előttivel, de bekapcsolódnak a programba új helyszínek is, így például az Atlétikai Centrum, a Városi Jégpálya, vagy éppen a Bujtosi Városliget. Ennek azért is örülünk, hiszen így még modernebb körülmények között tudjuk majd fogadni a mozogni vágyókat – hangsúlyozta.

Lesz többek között senior táncház, gerinctorna, alakformáló aerobik, gerincjóga, fitt-jóga, de nem maradnak el a nagyrendezvények sem. Október 19-én Fitt-kedd lesz a Continental Arénában, november 20-án pedig Fitt-szülinap az Atlétikai Centrumban. A foglalkozások látogatottsága a hatályos járványügyi előírások és az intézmények házirendje szerint történik majd.

A mozgásformákról bővebben korábbi cikkünkben, ide kattintva tájékozódhat!