Újra együtt nyaralt a Móra, a Vécsey és a Petőfi!

Roma Ádám, a Petőfi iskola pedagógusa meséli el az élményeket.

 

Immár 5. éve minden nyáron együtt nyaral az említett három iskola diákjai és pedagógusai a Szigligeti Gyermeküdülőben.

A korábbi évektől eltérően idén vasárnaptól péntekig élvezte 88 gyerek és 7 pedagógus a tábor minden előnyét.

Vasárnap délben a megérkezés után kipakoltunk és lementünk a partra megtekinteni a minden diák és felnőtt által kedvelt Balatont.

A 2. nap a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő medencéiben pancsoltunk. A délután folyamáig a fürdő csúszdái a gyerekeknek köszönhetően nem maradtak szárazon.

Kedden Magyarország egyik leglátogatottabb barlangjában, a 20. század elején felfedezett Tapolcai-tavasbarlangban jártunk, ahol az idegenvezető által a tanulóink földrajz elméleti tudását megerősítette, majd a 180 méter vízzel borított járatot csónakokkal fedeztünk fel, melyet a tanulók és a felnőttek is egyaránt nagyon élveztek.

A tartalmas délelőtt után délután a Balatonban mártóztunk meg újfent. Hiába kicsit hűvös volt a víz, mindannyian lelkesen szaladtunk bele a vízbe és örültünk az együttlétnek.

Szerdán a Sümegi Vár Történelmi Lovagi tornáján vettünk részt, mely a Szigligeti táborozás új programja volt. Számtalan jó jelző elmondható a programról: látványos, érdekes, színvonalas.

A gyerekek rajongtak az eseményért, nagy vastaps, ováció övezte a lovagi tornát.

A balatoni fürdés mellett, ezért a programért voltak oda a legjobban a gyerekek.

A szerdai előre eltervezett programok mellett, egy váratlan esemény is színesítette a napunkat.

Bánhidi Bence, a Pick Szeged, a magyar férfi kézilabdaválogatott, és a közvélemény szerint a világ legjobb beállása tisztelt meg bennünket és egy rövid ideig találkozott a gyerekekkel és velünk felnőttekkel is. Bence mesélt a pályafutásáról, sikereiről. Kiemelte az alázat és a szerénység számára a két legfontosabb érték.

Csütörtök délelőtt a Szigligeti várat másztuk meg, mint minden évben és a várban lévő solymászbemutató színesítette a napunkat. Délután elköszöntünk a Balatontól, utoljára még megmártóztunk a vízben.

Péntek reggel nagy szomorúságunkra elindultunk hazafelé. A gyerekek és mi pedagógusok is nagyon jól éreztük magunkat a hét során. Mindent köszönünk Dr. Hudákné Fábián Nóra táborvezető asszonynak, a kedves munkatársainak és Támba Miklós szakács úrnak, hiszen finomabbnál finomabb ételeket készített számunkra. Reméljük, hogy jövőre is részt vehetünk a Szigligeti gyermektáborban, hiszen változatos, élménydús, színvonalas programjai miatt nagyon szeretjük!