Újévi koncert már 28. alkalommal

28. alkalommal nyitják meg nagyszabású koncerttel az újévet Nyíregyházán. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar a város egyik kiemelten támogatott együttese, arany minősítésű, nívódíjas zenekar, amely a jogelődjével együtt már 75 éve van jelen a szabolcsi megyeszékhely kulturális életében, és 30 éve ezen a néven lépnek közönség elé. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere az újévi koncert sajtótájékoztatóján azt mondta, azért fontos, hogy minden évben megrendezzék az újévi koncertet, mert a város életében elsődleges a hagyományok ápolása.

A 2015. évi újévi koncerten Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Liszt-díjas trombitaművész, karmester vezényletével csendülnek fel osztrák és német zeneszerzők művei.

Bakó Levente és Dr. Ulrich Attila alpolgármester(a képre kattintva galéria nyílik)

Az újévi koncerten a közönség hallhatja többek között Richard Strauss és Brahms muzsikáját, de lesz tradicionális német polka is. A zene mellett a koncerten a látvány is nagy szerepet kap, fellép a Primavéra Balettegyüttes, a FIX-PONT Balettiskola, és a Szabolcsi Koncert Fúvós Zenekar összes majorett csoportja, sőt, a Smart Brass Brand is készül egy különleges meglepetéssel. Az újévi koncertre január 1-jén délután 5 órára várják a közönséget a Bujtosi Szabadidő Csarnokba. A belépő jegy ára 1000 forint, a 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes.

A Nyíregyházi Televízió szokás szerint rögzíti a koncertet. Január 10-én szombaton 20.30-tól és vasárnap, 9.30-tól meg is tekinthetik az NYTV műsorán!