Újabb útfelújítások – Gyorsul a közlekedés Nyíregyháza és Oros között
A Törzs utca felújítás várhatóan az év második negyedévében fejeződik be

Nemsokára elkészül a Törzs utca felújítása, kanyarodósávok, körforgalom, friss aszfalt és járdák segítik a majd a közlekedést. A beruházás része a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés című, 1,5 milliárd forintos nyertes pályázat megvalósításának.

Nyíregyháza Önkormányzata korábban 1,5 milliárd forintos, 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés" című,  pályázatával. A fejlesztés során a Törzs utcán a Pazonyi úti, Semmelweis utcai, illetve Orosi úti csomópontokat építik át, valamint a Semmelweis utca és az Orosi út között gyalogos járdát építenek a közlekedésbiztonság növelése érdekében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az elmúlt évben megtörtént a Törzs utca Pazonyi úti csomópontjában egy új, önálló jobbra kanyarodó sáv kiépítése, mintegy 110 méter hosszúságban, enyhítve a korábbi torlódásokat, zsúfoltságot. Az utca másik végén, a 41-es számú főút csomópontjában a meglévő jobbra kanyarodó sávot hosszabbították meg 50 méterrel, ezzel is gyorsult a forgalom.

Gyorsul a közlekedés Nyíregyháza és Oros között

A Semmelweis utca és az Orosi út között gyalogos járdát is kialakítanak. Ezekkel a hálózati elemekkel az Oroson lakók biztonságosabban közlekedhetnek Örökösföld érintésével Nyíregyháza centruma felé. A projekt egyik legfontosabb eleme a Törzs utca - Semmelweis utcai új, négyágú körforgalom kialakítása, amely mind a Törzs utca, mind pedig a keresztező Semmelweis utca közlekedésbiztonságát, egyenletes forgalomáramlását biztosítja majd.

A fejlesztés részeként a csomópontokat úgy alakítják ki, hogy a fogyatékossággal élő emberek, a gyalogosok, valamint a kerékpárosok is biztonságosan juthassanak át. A Törzs utca felújítás várhatóan az év második negyedévében fejeződik be.

 

Légifotók: Kohut Árpád