Tovább robog a Szpari - a kilencedik veretlen meccs zsinórban!

A vasárnapi győzelem után szerdán Vácra utazott a Szpari. 

Vác FC - Nyíregyháza Spartacus 1-2 (0-0)

Vác

Jv: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Máyer Gábor )

Vác: Abu - Búrány, Durso, Szabó, Hegedűs, Kákonyi (Gyürki), Varga, Pintér (Murai), Szekszárdi, Sóron, Zsolnai

vezetőedző: Horváth Károly

Nyíregyháza: Jova - Polényi, Fodor, Pejovic, Gulyás, Farkas (Forró 65.), Rezes, Kártik, Rokszin (Nagy J. 82.), Kovács N. (Ötvös 35.), Hornyák

vezetőedző: Zoran Spisljak

A hazaiak előtt adódott az első lehetőség, de a távoli lövés nem volt pontos. A mérkőzés elején a váciak birtokolták többet a labdát, de csak szögletekig jutottak. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, a Szpari is vezetett néhány ígéretes akciót. A 13. percben Kovácsot buktatták, a szabadrúgást pedig Gulyás végezte el, de elment a labda a kapu mellett. A 20. percben a hazaiak is pontatlanul céloztak, mindkét oldalon stabil volt a védelem, így főként a pálya középső részén folyt a játék. Hét perccel később a váciak végezhettek el szabadrúgást 22 méterről, Jova fogta meg a labdát. A házigazda főleg a bal oldalon volt aktítv, több beadás is onnan érkezett, és a Szpari kapusának kétszer is hárítania kellett, a 38. percben pedig Rezes fejelte mellé a labdát a másik oldalon. A félidő végére jutott még egy Jova hárítás, így nem született gól az első játékrészben.

A második játékrész elején a váciak előtt adódott az első lehetőség, de sikerült szögletre menteni, majd a folytatásban jobban megbecsülte a megszerzett labdákat a Nyíregyháza, és az 53. percben sikerült megszerezni a vezetést! A hazaiak rúghattak szögletet, Jova Levente lehúzta a labdát majd indította Rezes Lászlót. A kontra végén Farkas Márk beadására Hornyák Marcell érkezett és a kapuba fejelt, 0-1! A folytatásban mindent megtett az egyenlítés érdekében a Vác, a Szpari pedig próbált gyors indulásokkal újabb gólt szerezni. A 70. percben Ötvös lőtt 25 méterről hatalmas erővel, csapódott lefelé a labda, de centikkel elment a kapu fölött. Szervezetten, és stabilan játszott a Spartacus, őrizte előnyét. A 84. percben egy szabadrúgás után viszont egyenlített a Vác, középen Murai csúsztatta meg a labdát, 1-1. A 88. percben azonnal jött a válasz! Hornyák vezethette a kapusra a labdát, ekkor még mentettek a védők, majd Ötvös lövése után szöglet következett. A sarokrúgás után Pejovic Danilo érkezett jól, 1-2! A 93. percben egyenlíthetett volna a Vác, Pejovic ölébe ült bele ellenfele, a játékvezető viszont büntetőt ítélt. A 11-est Zsolnai a felső lécre rúgta, ahonnan fölé pattant a labda, így maradt az eredmény, nyert a Szpari! Ez volt a kilencedik veretlen meccs zsinórban!