Újabb sporttörténelmi meccs - OB-I-es vízilabda találkozó Nyíregyházán
fotó: Szarka Lajos

Sporttörténelmi mérkőzést rendeztek Nyíregyházán, a Városi Uszodában ugyanis először volt OB-I-es női vízilabda találkozó. Az Aqua SE partnere az UVSE bajnoki címvédőként a kupagyőztes Egert fogadta. 

- Pár éve még az is álom volt, hogy egyáltalán ilyen uszodánk lesz, arra gondolni sem mertünk, hogy a férfi OB-I-es meccs után női első osztályú találkozót is rendezünk. Óriási dolog ez az egyesületünk életében, a gyerekek pedig testközelből találkozhatnak válogatott játékosokkal – mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke.

A mérkőzés előtt kis ünnepségre került sor. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Aqua SE fiatal, tehetséges játékosait köszöntötte. 

- Azért épült ez az uszoda, hogy a gyerekek ilyen példaképeket láthassanak, és ők maguk is modern körülmények között sportolhassanak. Nyíregyházán komoly vízilabda utánpótlás bázis működik, a fejlesztésekkel pedig egyre több fiatal jár rendszeresen edzésekre – mondta Dr. Szabó Tünde.

Az Aqua SE vezetése a meccs előtt azokat a válogatott vízilabdásokat köszöntötte, akik a legutóbbi olimpián bronzérmet szereztek. A klub szeretne a jövőben is hasonlóan rangos találkozókat a szabolcsi megyeszékhelyre hozni. 

Kapcsolódó galéria

Női vízilabda a Városi Uszodában