Újabb Ovi-Sport pálya Nyíregyházán – Az országban már 350 óvodát vontak be a programba

Nyíregyháza 14. Ovi-Sport pályáját adták át ünnepélyes keretek között Oroson, a Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti telephelyén. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány országosan már 350 óvodában valósította meg a programot, melynek célja, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerkedhessenek a különböző sportágakkal.

Ünnepélyes keretek között, szalagátvágással avatták fel Nyíregyháza legújabb Ovi-Sport pályáját Oroson, a Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti telephelyén. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a többféle sportra alkalmas pályát.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere elmondta:

Nyíregyháza 35 óvodája közül mától 14 helyen van Ovi-Sport pálya, ami egy komplex, több sportágat megjelenítő pálya.

TAO-s beruházásként valósult meg, az önkormányzatnak a beruházás 30 százalékát, 3 és fél millió forintot kellett biztosítania.

A cél az, hogy a gyerekeknek a legjobb körülményeket teremtsék meg a mozgáshoz, a sporthoz. Nyíregyháza polgármestere ajándékot is vitt a gyerekeknek, az új pályához új labdákat is kaptak. Emellett felvágtak egy sportpályát formáló csokitortát is.

Török Edit a Tündérkert Keleti Óvoda Élet úti telephelyének intézményvezetője örömmel fogadta az új pályát, a Tündérkert óvodahálózatban ez már a negyedik létesítmény, tapasztalataik szerint a gyerekek imádják, nagyon sokat mozognak benne, így észrevétlenül tesznek az egészségük megőrzéséért.

Az Ovi-Sport Program országosan is jól halad, melyet az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány valósít meg. Dr. Molnár Andrea elnök hangsúlyozta, a Nemzeti Ovi-Sport Program már az ország 350 óvodájában működik, mintegy 50 ezer gyerek használja napi szinten a pályákat. Több mint 3 ezer óvodapedagógus végezte el a speciális képzést, melyen elsajátíthatták a pálya és az eszközkészlet szakszerű használatát. Magyarországon hozzávetőlegesen 4500 óvoda van, ezek 75 százalékában fér el az Ovi-Sport pálya, a cél, hogy minden oviban legyen ilyen sportlehetőség. Az alapítvány elnöke hozzáfűzte, a jövőben nem feledkeznek meg a határon túli óvodásokról sem. A Miniszterelnökség támogatásával 1500 magyar óvodában szeretnék megvalósítani az Ovi-Sport Programot.

Kapcsolódó galéria

Ovi-sport pálya átadó