Újabb nemzetközi verseny az Atlétikai Centrumban - Februárban a világbajnok is rajthoz áll

Újabb atlétikai versenyt rendeztek a hétvégén Nyíregyházán. Februárban az Atlétikai Centrum lesz a helyszíne a felnőtt magyar bajnokságnak, ahol a világbajnok súlylökő, Márton Anita is indul. 

Egy héttel a nemzetközi atlétikai viadal után egy újabb nyílt versenyt rendeztek az Atlétikai Centrumban. Remek alkalom volt mindez arra, hogy a közelgő korosztályos és felnőtt bajnokság előtt a sportolók megfelelő formába kerüljenek. Az ország minden pontjáról, és Szlovákiából valamint Romániából is érkeztek atléták. Férfi távolugrásban a nyíregyházi Farkas Zoltán 6.39-cel második lett, míg a hármasugrásban Pál Robin 14.64-el győzött. Súlylökésben Tóth Balázs idei legjobbjával, 17.22-vel nyert, női 800-on Kozma Bettina harmadik lett. Női hármasugrásban Nyisztor Petra ezüstérmet szerzett, és nyert a női 200 méteres váltó. A Covid járvány szerencsére nem tizedelte meg a mezőnyt. 

A február végi nyíregyházi fedettpályás országos bajnokságon elért eredményétől teszi függővé a súlylökő Márton Anita, hogy elindul-e a belgrádi világbajnokságon, vagy ezt a lehetőséget kihagyva inkább a szabadtéri idény kihívásainak igyekszik megfelelni. A szereplés alapvető feltétele a 18.30 méteres nevezési szint elérése, nem kevésbé az is, hogy mennyire érzi magát „harcra késznek” a címvédő, aki 2018-ban 19.62 méteres országos csúccsal lett aranyérmes Birminghamben, és ezzel a magyar atlétika első világbajnoka. A fedettpályás magyar bajnokságot február végén rendezik Nyíregyházán, ahol az ország legjobbjai állnak majd rajthoz. Előtte az Atlétikai Centrumban tartják az U18-as és U20-as OB-t is.