Újabb kihívás Nyíregyházán! Cél a 100 ezer fekvőtámasz, egyre többen csatlakoznak!

Roma Ádámról, a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének fizika informatika szakos pedagógusáról már több ízben is olvashattak portálunkon: nyert ő már Pedagógus Oscar-díjat, hívott meg hírességeket osztályfőnöki óráira, tavaly pedig arra biztatta a gyerekeket, hogy csatlakozzanak közösen egy projekthez, és egy év alatt fussanak le 2019 kilométert. A kihívást akkor sikeresen teljesítették, most pedig itt a következő: ezúttal a cél 100 ezer fekvőtámasz!

 

-Az újabb kihívásunk két forrásból táplálkozik- kezdte a beszélgetést a fiatal pedagógus. Egyrészt tavaly a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség futókampányt írt ki, melynek az volt a célja, hogy egyénileg vagy csapatban gyűjtsenek a résztvevők 2019 km-t. Ehhez csatlakoztam is a diákjaimmal, időközben pedig egyre többen lettünk, más iskolák diákjai és ismerősök is velünk tartottak, így sikerült is összegyűjteni a 2019 km-t.

 

ELBUKTA A FOGADÁST

 

-Másrészt pedig az újabb kihívás előzménye egy ártatlan megjegyzéshez köthető, ami fizika órán hangzott el. A nyírpazonyi hetedikeseknek tartottam fizika órát (ekkor október 14-ét írtunk) és a súrlódási erőről beszélgettünk. Konkrétan arról, hogy mostanában az utak az időjárás miatt csúszósabbak lesznek és ezáltal, a súrlódás is változik a száraz aszfalthoz képest. Ekkor – már nem tudom, miért -, de fogadtam a gyerekekkel. Ha egy hónap múlva tehát november 14-én esni fog a hó, akkor ők tesznek valami jót, egészen pontosan mindenki leír három pozitív mondatot, hogy miért szeretik a havat, ha pedig nem, akkor megcsinálok 60 fekvőtámaszt. Nem esett a hó, így megcsináltam a fekvőtámaszt, de egyúttal mindenki mást is erre sarkaltam, egy újabb kihívásként.

ÓRIÁSI AZ ÉRDEKLŐDÉS

 

-A cél első körben 20020 fekvőtámasz volt, de annyian szeretnének részt venni a projektben, hogy időközben módosult a kiírás, a tét most már 100 ezer fekvőtámasz. Egy zárt facebook csoportban vezetjük az eredményeket (a minimum 10 karhajlítás). Egy hét alatt már több mint 5000 karhajlítást végeztünk közösen. A csapatban jelenleg 33 diák és 56 felnőtt van, köztük diákok, pedagógusok, de ott van Botos Fruzsina, a Vasvári Pál Gimnázium 12. osztályos tanulója, aki jelenleg Amerikában él, de egykoron a nyíregyházi röplabdacsapat válogatott, magyar bajnok röplabdázója volt; Bánszky Dániel országos eredményekkel jegyzett brazil jiu-jitsu versenyző, és Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó is.

 

Aki szeretne csatlakozni, az a Facebook-on keresse meg Roma Ádám pedagógust, ő felveszi az érdeklődőt a zárt csoportba. Hétfőn és csütörtökön pedig így közösen – de egyénileg is lehet – fekvőtámaszozhatnak, egy jó hangulatú csapatban.