Újabb három kutyafuttató épül Nyíregyházán

Három új kutyafuttató épül Nyíregyházán, a Hímesben, Nyírszőlősön és Sóstón, ami része annak a programnak, hogy a város elnyerje az Állatbarát Önkormányzat címet 2024-ben. Nyíregyháza egyedi támogatási kérelmet nyújtott be a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítványhoz, amelyre 24 millió forint támogatást kapott kutyafuttatók építésére. Ez az összeg lehetővé teszi, hogy a város különböző részein három új kutyafuttatót alakítsanak ki, amivel 11-re nő a városban a számuk.

Nyíregyházán jelenleg 8 kutyafuttató működik és most három újabbat épít a városvezetés. Ehhez a célhoz Nyíregyháza 24 millió forint támogatást nyert el a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítványtól, ami lehetővé teszi az új kutyafuttatók kialakítását a város különböző részein. A város készül az Állatbarát Önkormányzat cím elnyerésére. Megépültek a kutyafuttatók, fejlesztik a gyepmesteri telepet, újabban pedig állat- és kutyabarát Google-térkép jelzi, hol fogadják szívesen az ebeket és gazdáikat, hol vannak állatorvosi rendelők, szálláshelyek és olyan szolgáltatások, melyek rendelkeznek a Kutyával szabad! piktogramos matricával.

„Nagy örömmel osztom meg, hogy sikeresen pályáztunk az Állatvédelem Alapítványnál kutyafuttatók építésére, és Nyíregyháza részesül 24 millió forint támogatásban erre a célra.  Mint ahogy az a városházán lenni szokott, mi már előre dolgoztunk, ezért el is készültek a kutyafuttatók kiválasztásának a helyszínei, erről döntött a májusi közgyűlés, elkészültek már a tervek, és szerződünk a vállalkozóval, és gyakorlatilag három helyszínen fogjuk ezeket megvalósítani – mégpedig pontosan a Fürdő utcán, Sóstón, a nyírszőlősi sportpálya mögötti területen, illetőleg a Hímesben lesz még a Hímes utca végén egy kutyafuttató. A kivitelezési munkálatok hamarosan elkezdődnek és nagyon reméljük, hogy júniusban át is lehet adni ezeket” – számolt be dr. Kása Brigitta, Nyíregyháza aljegyzője.

 

A városvezetés úgy döntött, hogy a három új kutyafuttató ugyanolyan lesz, mint az eddigiek a városban – külön elszeparált részen kistestű és nagytestű kutyák számára, valamint agility pályával, ami lehetőséget ad a kutyák számára, hogy fizikailag és mentálisan is aktívak maradjanak, ezáltal egészségesebbek és boldogabbak legyenek. Az eddigi tapasztalatok alapján ez a megoldás nagyon népszerű és jól működik, ezért nem szükséges változtatni a bevált recepten.

„Az újabb kutyafuttatók létrehozása Sóstón a helyiek és a turisták igényeire válaszolva történt. Fontos volt számunkra, hogy könnyen elérhető legyen mindenkinek, ezért a Sóstó melletti területet választottuk. Emellett olyan területeket is figyelembe vettünk, amelyek korábban nem rendelkeztek hasonló lehetőségekkel, például a Hímes és a nyírszőlősi területeket is bevonva a tervezésbe. Így a kutyafuttató nemcsak a helyieknek és turistáknak, hanem a szélesebb környezetben élő kutyatulajdonosoknak is kellemes kikapcsolódást nyújt majd” – részletezte az aljegyző.

Dr. Kása Brigitta hozzátette, hogy a városvezetés továbbra is elkötelezett a kutyabarát infrastruktúra fejlesztése mellett, és bíznak abban, hogy az új létesítmények is legalább olyan népszerűek lesznek, mint a már meglévők.