A vádászoktól kapott segítséget a nyíregyházi kórház gyermekosztálya

19 vármegyei kórház, köztük a Nyíregyházi Jósa András Tagkórház gyermekosztálya számára  hiánypótló orvosi eszközök beszerzése valósult meg az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.  segítségével. A szervezet 2019 óta midnen évben támogatta a kórházakat. 

2019. december 27-én, az ország valamennyi vármegyéjében egy időben rendezték meg az első országos jótékonysági vadászatot, az OJV Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében. Az összefogás célja az volt, hogy 19 vármegyei kórház gyermekosztályán is lehetővé váljon hiánypótló orvosi eszközök beszerzése.

Összhangban a nonprofit szervezet alapításakor megfogalmazottakkal, 2020-ban már nemzetközivé vált a jótékonysági vadászat, amelyet Magyarország mintájára Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is megrendeztek.

Minden évben a résztvevő vadászok száma és a további felajánlások nagysága határozza meg az egyes vármegyék/kórházak részére rendelkezésre álló pénzkeretet. A vármegye vadászai, a mostani adományozást is beleértve, eddig összesen 22 788 855 Ft értékben, 13 darab orvosi eszköz beszerzésével segítették a nyíregyházi gyermekosztályt.

Az első országos jótékonysági vadászat bevételéből, több mint 3 millió Ft értékben, egy transzkutánmérő berendezés beszerzésével támogatták az osztályt a vadászok. 2021-ben egy video-gasztroszkóp rendszer beszerzéséhez járultak hozzá, több mint 7 millió forinttal, 2022-ben, több mint 5 millió Ft értékben, három-három betegőrző monitorral és digitális csecsemőmérleggel gyarapodott az osztály eszközparkja. Tavaly pedig egy szektor vizsgálófej és a hozzá tartozó szoftver, illetve egy CRP mérő eszköz beszerzésével segítették a Jósa András Tagkórház Gyermekosztályának munkáját, több mint 3 millió Ft értékben.


A 2023-ban immár ötödik alkalommal megrendezett országos jótékonysági vadászat vármegyei résztvevői és támogatói által ezúttal  4 100 044 Ft gyűlt össze. A vadászok a nemes felajánlás révén idén egy köhögtető készülék, egy véroxigénmérő modul és a hozzá tartozó kiegészítők, illetve egy pulzoximéter beszerzésében segítették a gyermekosztályt.