Újabb fejlesztés az Aranyban - Megszépült az uszoda előtti közlekedő, és az öltöző

Folytatódott az Arany János Gimnázium uszodájának felújítása. A medencetér után megszépült a közlekedő rész és az öltözőket is teljesen megújították. A fejlesztés több mint 70 millió forintba került.  

Teljesen megújult az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium uszodája. Egy éve 140 millió forintból a medencét korszerűsítették.  Óvodások és általános iskolások használhatják.  Az elmúlt évtizedekben rengetegen tanultak meg itt úszni, többek között Szabó Tünde olimpikon és sportért felelős államtitkár is.

- Jó érzés az, hogy itt kezdtem, és igyekeztem segíteni abban, hogy a felújítás megvalósulhasson. Megszépült az uszoda, ami azért is fontos, mert ma már ahhoz, hogy a gyerekek sportoljanak, modern körülményekre van szükség - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 

Az elmúlt hónapokban tovább folytatódott a fejlesztés. A második ütemben az uszoda előtti közlekedő rész, és uszodai öltözők teljeskörű felújítása is megtörtént. A beruházás több mint 70 millió Ft-ba került. A forrást az EMMI a 16 kiemelt sportág sportágfejlesztési programja keretében biztosította. Az önkormányzat jó kapcsolatot ápol a szövetségekkel is, így több intézményben történtek felújítások az elmúlt időszakban. 

- Sokat kell lobbizni a szövetségeknél, mert hozzájuk nagyon sok igény fut be. 2012-től elindultak a tornatermek felújításai, és tizenkettőt zsinórban megszépítettünk. Jó visszatekinteni, hogy mennyi minden történt, ami az iskolák infrastruktúrájának fejlesztése kapcsán - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

Három hónapja kezdődött a munka,  így szeptember végére a medencetér után ez a rész is megújulhatott és méltó körülmények között folytatódhat az úszásoktatás. Az intézményben számos fejlesztés történt az elmúlt időszakban. 2018-ban új parkettát kapott a tornaterem, műfüves focipálya épült, és átadtak egy szabadtéri kézilabda pályát a szövetségek támogatásainak is köszönhetően. 

- Nagyon örülünk a fejlesztéseknek. Olyan körülmények között sportolhatnak a diákjaink, melyek megfelelnek a mai kor követelményeinek - mondta  Kantár Attila intézményvezető. 

Jelenleg zajlik az intézmény teljes körű energetikai felújítása, mely 2022-re fejeződik be.