Újabb EB-t rendez Nyíregyháza - 2022-ben teremkerékpáros verseny házigazdái leszünk

Nyíregyházán rendezik 2022-ben a Teremkerékpáros Európa-bajnokságot. Erről döntött a nemzetközi szövetség. Idén is lesz rangos viadal a megyeszékhelyen, nyáron a Junior Világkupa házigazdája lesz ismét a szabolcsi település. 

Világkupa és Tour de Hongrie. 2020-ban Nyíregyházán több rangos kerékpáros versenyt is rendeztek. De volt már Giro győztes is a megyeszékhelyen. Az elmúlt években több rangos kerékárverseny házigazdája volt a szabolcsi település, a rendezéssel pedig mind a hazai, mind a nemzetközi szövetség elégedett volt. Ezért is döntöttek úgy, hogy Magyarország, ezen belül Nyíregyháza lesz a házigazdája 2022-ben a Teremkerékpáros Európa-bajnokságnak. A nemzetközi szövetség főtitkára, Enrico Della Casa személyesen hozta Magyarországra a viadalról szóló szerződést, amelyet Törzsök Zsolttal, az MKSZ alelnökével írtak alá.

-  Egy három éves előkészítő munka eredménye az, hogy megkaptuk a rendezési jogot. Előre láthatólag 2022. június 17-18-án rendezzük a versenyt a Continental Arénában. Nyíregyháza mellett sokat számított, hogy sikeres rendezvényeket tartottunk a megyeszékhelyen az elmúlt esztendőkben - mondta Törzsök Zsolt, az MKSZ alelnöke. 

Eredetileg 2021-ben szerették volna megrendezni az EB-t, de a koronavírus-járvány miatt egy évvel később tartják. Világkupa verseny viszont idén nyáron is lesz Nyíregyházán. Egy éve több helyszínen is szerettek volna futamot tartani, de végül csak a szabolcsi településen rajtolhatott el a mezőny. A pandémia ugyan itt is nehezítette a lebonyolítást, a szervezők azonban jelesre vizsgáztak, ennek is köszönhető az újabb világverseny rendezési joga.