Új vezetés a kézilabda szövetségnél
Új vezetés irányítja a megyei kézilabda szövetséget. A korábbi sikeres rendezvényeket megtartják, így több utánpótlástorna is lesz az idén.

HUN-IOR Kupa, Szabolcs Kupa, diákolimpiai döntő. Csak három a nagyobb rendezvények közül, melyeket az elmúlt esztendőkben tartottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A kézilabda szövetség élén változás történt, dr. Teschmayer Gábor elnök februárban lemondott, helyét Major Tamás vette át. Az alelnöki posztot Baracsi Endre tölti be.

– Szeretnénk részt venni olyan tömegrendezvényeken, ahol a kézilabdát népszerűsíthetjük. De fontos számunkra az utánpótlás-nevelés és a strandkézilabda is, utóbbi iránt egyre nagyobb az érdeklődés – mondta Baracsi Endre, a megyei kézilabda szövetség alelnöke.

A korábbi sikeres rendezvények közül a Szabolcs Kupa és a HUN-IOR utánpótlástorna is tovább folytatódik. Kiemelt szerepet kaphat a játékvezetői képzés is.

– Van egy nagyon sikeres játékvezetői utánpótlásprogramunk Jump néven, és van olyan játékvezető párosunk, akik NB I-es kerettagságot kaptak. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Folytatódik a Jump mellett az alapfokú tanfolyam is, hogy minél több fiatalt képezhessünk – mondta dr. Tordai-Vágó Ilona főtitkár.

Korábban diákolimpiai döntőt is rendeztek Nyíregyházán, és szeretne a szövetség a jövőben is házigazdája lenni a finálénak. Folytatódik a szivacskézilabda-program is a legkisebbek számára, melyet az országos szövetséggel karöltve tartanak a megye több pontján.