Új néven folytatja a kosárcsapat

Új néven szerepel a folytatásban a NYÍKSE. Az NB-I/B-s kosárlabda együttes névszponzori szerződést kötött a napokban. Pénteken hazai környezetben játszik a csapat. 

Fennállása legnagyobb sikerét érte el a NYÍKSE nyáron, amikor az NB-II Keleti csoportjának bajnokaként kiderült, hogy egy osztállyal feljebb, az NB-I/B Zöld csoportjában indulhat. Az osztályváltás viszont jelentős plusz költségekkel is járt, ezért támogatókat keresett a klub. A Szegfű Bútor személyében ezt meg is találta, így mostantól NYÍKSE – Szegfű Bútor néven szerepel a csapat. 

- Emelkedtek az úti költségek, a közreműködési díjak, gyakran az ország másik végében játszunk mérkőzést, ezeket pedig finanszírozni kell. Ezt az egyesület saját forrásból, és a támogatók segítségével tudja csak megvalósítani. Örülünk, hogy egy helyi szponzor állt mellénk, akinek fontos a helyi sport. Persze ez felelősséggel is jár, hiszen meg kell felelnünk az elvárásoknak – mondta Balogh Béla, a NYÍKSE elnöke.

A felek hosszú távra terveznek, és 2 éves szerződést kötöttek. 

- Lehetőségeinkhez képest igyekszünk támogatni a sportszervezetet, büszke vagyok arra, hogy segíthetek. Sokat számított a döntésnél, hogy gyermekeknek is rendszeres sportolási lehetőséget biztosít a klub, ezáltal a kicsik egészségesebben nőhetnek fel – mondta Szilágyi Rita, a Szegfű Bútor tulajdonosa.

A NYÍKSE – Szegfű Bútor csapata idén még két mérkőzést játszik, pénteken a Pénzügyőr lesz az ellenfél. A mérkőzést a Bánkiban rendezik.