Új légióst igazoltak a kosarasok - Amerikai játékos a Hübner Nyíregyháza BS-nél

"Vezetőségünk úgy döntött az alapszakasz hajrájában, hogy légióscserével erősíti meg a csapatot. A távozó Seth LeDay helyett az ugyancsak amerikai Al'Lonzo Coleman érkezett. A márciusban a 33. életévét betöltő kosárlabdázó (C. J.-hez hasonlóan) Charlotte városából származik. A 203 centis játékos 4-es és 5-ös poszton bevethető.
Egyetemi tanulmányait a Presbyterian College-on végezte, 2012-ben állt légiósnak Argentínában, azóta megfordult Kanadában, Izlandon, Mexikóban, Finnországban, Dominikán, valamint játszott a francia második, és az izraeli első ligában is. A jelenlegi szezont a török másodosztályú Akhisar Belediye együttesénél kezdte, 12 meccsen 11.2 pontot, 7.3 lepattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt.
– Azért döntöttünk Al'Lonzo Coleman szerződtetése mellett, mert palánk alatt fizikálisabbnak kell lennünk – fogalmazott vezetőedzőnk, Pethő Ákos. – Úgy éreztük, hogy a tömegével és a rutinjával tud nekünk segíteni. Kevés időnk van, azért is volt fontos hogy olyan játékos érkezzen, aki rutinos és magasabb szintű európai kosárlabdában is jártas. Valamelyest alakítani kell a játékunkon is, hiszen másabb típusú játékos, mint Seth volt. Seth jó átlagot hozott, de a tapasztalatok alapján más típusú játékosra jobban szükségünk van. Köszönjük a munkáját és sok sikert kívánunk a pályafutásához!
Al'Lonzo csütörtökön érkezett meg Nyíregyházára és péntek délelőtt már edzésbe is állt.
– Ez az egyik legprímább létesítmény, amiben dolgozhattam a pályafutásom során, helyben van orvos, fizioterapeuta, lényegében minden megvan, amire szüksége lehet egy játékosnak – mondta el új játékosunk. – Kedvesen fogadtak a csapatnál, úgy látom, hogy nagyon jó társaságba csöppentem. Sok barátom játszott már korábban ebben a bajnokságban, tőlük tudom, hogy ez egy erős liga, remek szurkolókkal. Azon leszek, hogy segítsem a csapatot és elérjük a célunkat, vagyis bennmaradjunk az első osztályban. Nagyon várom a közös munkát!" - számolt be a hírről a Hübner Nyíregyháza BS közösségi oldalán.