Új helyszínen a Fitt-Jóga foglalkozások!

Február 7-én elstartolt az idei első félév, már egy hónapja újra mozdul Nyíregyháza. Ezúttal több mint 25 mozgásforma közül választhatnak a résztvevők és bővült a helyszínek száma is. Áprilisig például a Fitt-jóga óráknak az Atlétikai Centrum ad helyet.

 

 

Kilencedik évébe lépett a Mozdulj, Nyíregyháza!, ami azóta is – folyamatosan – ingyenes sportolási lehetőséget kínál a városlakóknak. Bár az órarend félévről-félévre változik, sokszor bővül, van, ami azóta is állandó. Ilyen többek között a Fitt Jóga foglalkozás, ami az elmúlt évek alatt százakat fertőzött már meg a mozgás szeretetével. Ebben a félévben áprilisig Papp Edit jóga-és jógaterápia oktató szombaton 9 órától az Atlétikai Centrum tollaslabda termébe várja az érdeklődőket.

 

 

JÓGÁZNI BÁRHOL LEHET

 

-Úgy tartják, hogy jógázni bárhol lehet. Mi ezt évek óta be is bizonyítjuk- mondja. A Mozdulj Nyíregyháza! program keretein belül jógáztunk már a Continental Arénában, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, voltunk már több gimnázium tornatermében is, és idén eljött az ideje, hogy kipróbáljuk az Atlétikai Centrum tollaslabda termét.Tény, hogy a meghitt hangulatot egy ekkora térben sokkal nehezebb megteremteni, de ahogy elkezdjük a foglalkozást, teljesen ki tudunk zárni minden zavaró tényezőt, és csak a gyakorlásunkra figyelni.

 

 

EGYRE TÖBBEN CSATLAKOZNAK

 

-Szépen fejlődik a létszám, foglalkozásról-foglalkozásra, ahogy sikerül mindenkihez eljuttatni ezt a nagyszerű lehetőséget, és természetesen azt, hogy új helyszínen várjuk áprilisig a jógázni vágyókat. Ősszel, a Covid miatt sokkal óvatosabbak voltak a gyakorlók, de már ebben az évben kezdenek bátrabban csatlakozni a jól összeszokott ‘kis’ jógás csapathoz. Bőven van hely a távolságtartáshoz, minden biztosított a helyszínen a kényelmes és biztonságos mozgáshoz.

 

 

“MÁR AZ ELSŐ ALKALOMMAL KINŐTTÜK A TERMET”

 

-2013 őszén indult a program, és már az első foglalkozás alkalmával kinőttük a Continental Aréna konferencia termét. Csodaként éltem meg, hogy milyen sokan vágynak a közös jógázásra Nyíregyházán. Azóta természetesen még tovább fejlődött a csoport, és volt olyan alkalom, hogy közel 200 jógázó gyakorolt együtt. Sokan vannak akik az első alkalom óta kitartóan jógáznak velünk, és ugye a lelkesedés ragályos, melynek hatására egyre többen lettünk. Minden korosztály képviselve van az órákon. Ez azért is fantasztikus,mert egy fárasztó hét után, a szombati pihenőnapon reggel, kezükben a jógamatraccal, lelkesen érkeznek a foglalkozásokra. Gyermekek, és idősebbek, fiatal párok, illetve családok. Elfogult vagyok, - de kell ennél nagyszerűbb hétvégi közös program? Azt hiszem, egy jógatanárnak a legjobb visszajelzés, amikor az óra végi relaxációból ébredezve végignéz a csoporton, és látja a mosolyt, a feltöltődött, kisimult arcokat maga előtt. És persze látva a visszatérő gyakorlókat, hogy óráról-órára velem tartanak.

Fotó: Papp Angéla