Új galéria nyílt

A kiállítást a zeneiskola növendékei nyitották meg, majd Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő és dr. Cservenyák László múzeumigazgató köszöntötte a vendégeket és a művészházaspárt. A képviselő elmondta, művészeti fénypontja ez a galéria a városnak.

– Egyrészt nagyon örvendetes, hiszen ez a galéria nagyon csodálatos, és azt gondolom, hogy egy művészeti, közművelődési intézménnyel, értéktárral gyarapodik városunk – mondta Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő. – Azt gondolom, hogy nagyon sok fiatal van ebben a városban, akit érdekel a festészet és a művészetnek eme ágazata. Sajátos hangulatot tükröz ez az épület.

Pálfy István Putyu a magyar szürrealista festészet markáns képviselője. 8 évesen már kiállításon szerepelt egy műve, és 2004-ben nívódíjat is kapott. A világ számos pontján és Magyarországon is sok városban tekinthették már meg műveit az érdeklődők. Pálfy Julianna, a művész felesége gyerekkönyveket, verseket is ír a festés mellett. Műveiben törekszik a harmóniára és az érzelmek közvetítésére.

A művésznő elmondása szerint a művei által önmagát szeretné kifejezni, és azt, hogy az élet szép és jó oldalát meg kell látnunk. Az Újlenyomat című kiállítást december 19-éig, a Nádor utca 61. alatt lévő Eastart Galériában tekinthetik meg az érdeklődők.

Demény Dorina