Új főigazgató az SZSZBMK élén – Dr. Szondi Zitát nevezték ki

Dr. Szondi Zitát nevezte ki prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójává, megbízatása 2021. január elsejétől hatályos. Mint ismert, december 18-án kórházigazgatókat nevezett ki a miniszter, aki hangsúlyozta: a jövőben minden részletében átszervezik az egészségügyet.

Dr. Szondi Zitát 2010-ben nevezték ki  a Mátészalkai Területi Kórház orvosigazgató helyettesévé, majd ügyvezető igazgatójává. 2015-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója, főigazgató helyettese lett. A megyei egészségügyi ellátórendszer csúcsintézményeként létrejött Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház  - 5 városban, 6 fekvőbeteg telephelyen 2900 ággyal működő kórházcsoport - orvosszakmai vezetője, operatív irányítója.

2015-től részvételével és irányításával megtörtént a telephelyek között. a betegutak optimalizálása A szükségletekhez igazodó kapacitás, humánerő menedzsment  és a működési hatékonyágot javító intézkedések révén stabilan működő, inetgrált ellátórendszer valósult meg a megye településein.

Fontos szakmai együttműködést alakított ki a régió társintézményeivel, országos intézményekkel.

A Szabolcs-Szatmér-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban a koronavírus járvány elleni védekezés, a gyógyító ellátások átszervezésének első számú irányítója, felelőse, 2021. január elsejétől pedig intézményünk főigazgatója.

Intézményirányítási, változásmenedzsmenti és folyamatszervezési tapasztalatai, határozott és következetes döntései, a gyógyító munka és az egészségfejlesztés iránti elkötelezettsége révén és rendkívüli aktivitással végzett munkájával vívta ki a munkatársak elismerését.

A kórházcsoport decemberben a járványügyi védekezésben, gyógyításban végzett munkájának elismeréseként az Év Megyei Kórháza kitüntető címet is átvehette.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház