Új főigazgató áll majd az oktatókórház élén

Mangol Csilla 2012. április 1-jétől töltötte be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatói posztját. 2015. február 5-én fejezi be tevékenységét a kórházcsoport élén.

[video]

Az intézmények jövőjéről tartott sajtótájékoztatón a főigazgató elmondta, nyugodt lelkiismerettel adja át a székét, és rendezett állapotokat hagy maga után. Közel 3 éves munkája során, több területen is sikerült a kórházakban uralkodó állapotokat realizálnia.

5-RŐL 2 MILLIÁRDRA CSÖKKENT AZ ADÓSSÁG

Mangol Csilla főigazgató a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, nagyon kaotikus és bonyolult helyzetet vett át 2012-ben. Kifejtette, több mint 5 milliárd forintos adósság volt a kórházban, ami 2014 év végére 2 milliárdosra apadt.

Mangol Csilla a sajtótájékoztatón – kattintson!

A sajtótájékoztatón elhangzott, az állami ígéreteknek megfelelően a megmaradt adósságállomány 2015. április 1-jére 0 forintra csökken, így financiális területen is tiszta helyzetet hagy maga után a főigazgató.

SIKERES PÁLYÁZATOK

Mangol Csilla azt mondta, beruházási oldalról is sikerekről számolhat be, hiszen sikerült élettel megtölteni az európai uniós pályázatokat. 2015-ben szinte minden hónapban átadások lesznek a nyíregyházi, a nagykállói és a mátészalkai kórház területén. Mindezek mellett egy határainkon átnyúló pályázatban is részt vesz a kórházcsoport. A sajtótájékoztatón szó volt arról is, 2014 volt az első működő konszolidációs év a kórházak életében, amikor a dolgozók motivációs jövedelmében változás történt. A szakdolgozókat egy törvényi előírás értelmében olyan rendszerbe vonták be, hogy többletmunkát vállalhattak többletfizetésért. A főigazgató azt mondta, nyugodt lelkiismerettel adja át utódjának az intézményrendszert, ahol 3 éves működése alatt a fontosabb területeken normalizálni tudta a helyzetet.

Mikita Eszter

Fotó: Máté János