Új edzők a Sportcentrumnál - Kovács Rita és Boris Majlkovic Nyíregyházán dolgozik!

Erősítette a szakmai stábot a Nyíregyházi Sportcentrum. Kovács Rita úszóedző és Boris Maljkovic is a jövőben a megyeszékhelyen dolgozik. Mindkét tréner a napokban már munkába áll. 

Folyamatosan frissül a szakmai stáb a Nyíregyházi Sportcentrumnál. Több szakágnál is új edző dolgozik majd a jövőben. A kosárlabda akadémia és a felnőtt csapat munkáját is segíti Boris Majlkovic. A szerb szakember korábban játszott Nyíregyházán, és maximalizmus jellemzi. 

- Mindig úgy kell játszani, hogy az ember maximumot nyújt. Lehet, hogy így is vereséget szenved, de akkor is tudja, hogy mindent megtett. Szeretném ha a fiatalok is így állnának a munkához - mondta Boris Majlkovic kosárlabda edző.  

Az úszóknál is van változás. Kovács Rita visszatér Nyíregyházára. A világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, 16-szoros világkupagyőztes úszó edzőként hat évig Debrecenben dolgozott. Mostantól a Sportcentrum trénere lesz. A döntésénél sokat számított az új uszoda épülése is.  

- 6,5 évig ingáztam Nyíregyháza és Debrecen között, szerettem volna a szabolcsi megyeszékhelyen dolgozni, és most volt rá lehetőség. A napokban dől el, kik lesznek pontosan a tanítványaim, a cél pedig az, hogy a legjobbat hozzuk ki belőlük - mondta Kovács Rita úszó edző. 

A Sportcentrum vezetése olyan trénereket választott, akik emberileg is megfelelnek az elvárásoknak. Bíznak abban, hogy mentalitásukból sokat adhatnak majd át a fiataloknak. 

- Az edzőket is értékeljük egy-egy szezon végén, és szerettük volna kicsit fiatalítani is a szakmai stábot. Olyan trénerek érkeztek, akik kötődnek a városhoz, Kovács Rita számos érmet szerzett Nyíregyházának, Boris Majlkovic pedig játszott itt - mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

Ami az élcsapatokat illeti, már vásárolhatók bérletek a következő szezonra. Érdekesség, hogy közös  bérlet is kapható a röplabda, a kosárlabda és a kézilabda mérkőzésekre.