Letartóztatta a bíróság az orosi kettős emberölés gyanúsítottját
Fotó: police.hu

Aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2019.  augusztus 28-án az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2019. szeptember 28-ig elrendelte H.M. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019.  júliusában tudomást szerzett arról, hogy a felesége korábban érzelmi kapcsolatba került ifj. N.J. sértettel.  A gyanúsított felesége 2019. augusztus 26-án a déli órákban megjelent ifj. N.J.  lakóháza előtt, ahol szóváltásba keveredtek. A történteket a nő még a kora délutáni órákban a férje tudomására hozta, és sérelmezte, hogy ifj. N.J. lekezelően beszélt vele. A gyanúsított féltékenységből, valamint a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment ifj. N.J.  ingatlanához és magával vitte az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját is.

A férfi a fiatalabb sértett orosi családi háza előtt, az utcán, a gépkocsijából egy célzott lövést adott le a vadászpuskájával az udvaron tartózkodó ifj. N.J. -re, aki bemenekült a házba. Ezt látva a gyanúsított kiszállt a gépkocsijából, és a lakóház ajtaján keresztül lelőtte ifj. N.J. -t. A lövés a férfit a háta bal oldalán találta el, aki a helyszínen meghalt.

A lövések hallatára a szemben lévő lakóházból kiment az utcára ifj. N.J.  édesapja, akire a gyanúsított szintén célzott lövést adott le, ami sikertelen volt. Ezt követően az apa a háza előtt, az utcán felelősségre vonta a gyanúsítottat, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor hátat fordított, a gyanúsított egy újabb célzott lövéssel hátba lőtte. Az idős sértett a helyszínen életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény jellege, kiemelkedő tárgyi súlya miatt indokolt a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak a veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.  

A végzés végleges.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék