Tűzoltási bemutatót tartottak a lánglovagok

Nyíregyháza alpolgármestere, a katasztrófavédelem megyei igazgatója és az adomány felajánlója a nyíregyházi tűzoltólaktanyában írták alá azt a szerződést, amivel egy, a különböző bemutatókra felhasználható konténert kapott a katasztrófavédelem az önkormányzaton keresztül. A konténert egy nyíregyházi cég ajánlotta fel, de a hatályos jogszabályok miatt csak így tudják átadni.

– Nagyon örültünk a megkeresésnek, a konténert saját lakatosüzemünkkel gyártattuk le, és adományként adtuk az önkormányzat részére – mondta el Feleki Melinda, a Rózsaép Kft. vállalkozás vezetője.
A szerződés aláíráson Jászai Menyhért alpolgármester azt mondta, szívesen tettek eleget a megkeresésnek, hogy a felajánlás célba érjen.

– Az önkormányzat hagyományosan szoros és jó kapcsolatot ápol a katasztrófavédelemmel, a működésünk során több helyen és több alkalommal kapcsolódunk egymáshoz. Nagyon szoros partneri viszony van közöttünk, így amikor jött a lehetőség, természetesnek gondoltuk, hogy a konténer a katasztrófavédelemnél lesz a legjobb helyen – tette hozzá Jászai Menyhért alpolgármester.

Kattintson!

KONYHATŰZ AZ UNGVÁR SÉTÁNYON

A felajánlásba kapott konténerbe ezúttal az Ungvár sétányon egy konyhát rendeztek be. Iskolás gyerekeknek mutatták be azt, hogy mit kell tenni, ha valami meggyullad. Az ilyen bemutatók egyébként főként azt a célt szolgálják, hogy a lakosság figyelmét felhívják a mindennapos veszélyforrásokra.

SZÁMOS VESZÉLYHELYZET LEHET EGY KONYHÁBAN

– Alapvetően megelőzési célt szolgálnak azok a bemutatók, amit egy konténerben létre lehet hozni. Képletesen, de frappánsan mutatja be azokat a veszélyhelyzeteket, amik egy háztartásban a mindennapok során előfordulhatnak. A konténerben az égési feltételek és paraméterek jól bemutathatóak, és az is, hogy milyen gyorsan terjed a tűz és mik azok a problémák, amikből ezek ki szoktak alakulni – emelte ki Csepely Zsigmond, dandártábornok, a Megyei Katasztrófavédelem igazgatója.

FONTOS A SZAKSEGÍTSÉG

A bemutatón a kisebb tüzek eloltása mellett arra is felhívták a figyelmet, hogy a nagyobb lángok eloltásához szakemberre van szükség. Ahhoz, hogy a tűzoltók eredményesen és hatékonyan tudjanak dolgozni, tudniuk kell a tűz pontos helyét, és azt, hogy van-e valaki veszélyben. A bemutatóra felgyújtott konyhát pillanatok alatt eloltották.