Túl az első héten  - Szerdán edzőtáborba indul a Nyíregyháza Spartacus

Túl van a felkészülés első hetén a Nyíregyháza Spartacus. A csapat szerdán edzőtáborba utazik, ahol több felkészülési találkozót is játszik. A keret még nem végleges, érkezhetnek új labdarúgók. 

Egy hete kezdte a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus, a keret tagjai az elmúlt napokban Örökösföldön tréningeztek. Kovács Ádám, Ignéczi Martin és Debreceni Zalán személyében már érkeztek új játékosok. Az első hét az erőnléti állapot felméréséről is szólt. A jelek szerint jó állapotban érkeztek vissza a szünetről a labdarúgók, az újak küzdenek némi lemaradással. Mivel csak rövid volt a szünet, ma már nincs szükség olyan hosszú alapozásra, mint évekkel ezelőtt. 

- Teljesen más jellegű a munka, mint amikor több hónapos volt a szünet, nincs már az a klasszikus alapozás. A bajnokság közben is folyamatosan tartunk olyan tréningeket mely a fizikai állapotot fejleszti, és most is párhuzamosan zajlanak a kondicionális és labdás edzések – mondta Darabos Balázs erőnléti edző. 

Szerdán Törökországba utazik a gárda, ahol több felkészülési meccset is játszik a tervek szerint. A program viszont változhat, a kazah belpolitikai válság miatt kérdéses, hogy az egyik ellenfél kiutazhat-e Törökországba, illetve sok csapatnál a Covid miatt mondják le az edzőtáborokat.  

- Az eltervezett munkát sikerült elvégezni a múlt héten, bár néhányan betegség miatt hiányzotak, ezt sajnálom. A fiatalok viszont nagyon jó benyomást keltettek, közülük hetet el is viszünk az edzőtáborba is. Ott főszerepet kap majd a taktikai elemek gyakorlása - mondta Feczkó Tamás vezetőedző.  

Nem tarthat a többiekkel az edzőtáborba Hamed Yasin. A támadó a szudáni válogatott tagjaként az Afrika Kupán vesz részt. A keret még nem végleges, két új játékos csatlakozhat a következő napokban a Szparihoz. Az együttes szerdán reggel indul Budapestre, ahonnan repülővel megy tovább Antalyába. Tíz napot tölt majd kint a csapat, majd hazatérve január 30-án megkezdődik a tavaszi idény az NB-II-ben. Az első ellenfél a Tiszakécske lesz.