Tréningek után edzőmeccs
A hétvégén nem rendeznek fordulót a labdarúgó NB I-ben a válogatott Görögország elleni EB selejtezője miatt. A Nyíregyháza Spartacus edzésekkel készül a folytatásra, a jövő héten pedig felkészülési meccset is játszik.

Bajzát Péter és Gengeliczki Gergő visszatér a Városi Stadionba. A Szpari két kölcsönben szereplő játékosa a jövő héten kedden léphet pályára ismét Nyíregyházán, a Mezőkövesd színeiben. A két együttes felkészülési mérkőzést vív majd. A hétvégén a válogatott EB selejtezője miatt nincs forduló az élvonalban. Az eddigi tavaszi mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtott a Spartacus.

Nehéz a sorsolásunk, de ezt akkor is tudtam, amikor elvállaltam a munkát. Jól jöttünk ki az első meccsekből, amit talán sokan nem vártak, én igen. Ami a szünetet illeti, ilyen szempontból valóban nem jött jól, hiszen lendületben vagyunk, de a sérültek felépülhetnek, így nem kesergünk ezen – mondta Mátyus János vezetőedző.

A csapatban fél év kihagyás után játszhatott ismét az elmúlt találkozókon Rezes László. A támadónak még ősszel elszakadt a térdszalagja, amit meg is kellett operálni. Több hónap szünet után ismét játszhatott.

Jó érzés volt ismét pályára lépni. Érdekes, a Videoton ellen sérültem meg, és pont ellenük térhettem vissza. Úgy éreztem, Fehérváron nem ment rosszul a játék, de a legutóbbi teljesítményemmel nem voltam elégedett. Szeretnék már gólt lőni – mondta Rezes László játékos.

A csapatnál néhányan sérüléssel bajlódnak, de javul az állapotuk. Fodor Ferencnek a sarka, Koller Krisztiánnak a talpa, Balogh Jánosnak a dereka fájt, de mindhárman jobban vannak, ma még külön edzettek a többiektől. Mohamadou Abdouramannak eltört a bordája, Pákolicz Dávidnak pedig elszakadt az achillese. Utóbbi leghamarabb hat hét múlva kezdhet el edzeni.

D. L.