Tranzitfoglalkoztatás Nyíregyházán

Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásnak köszönhetően országos tranzitfoglalkoztatási program valósulhatott meg Nyíregyházán. A szervező, a megyei Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége az építőipar számára képzett munkaerőt. Összesen 4 szakmában 35 regisztrált álláskeresőt vontak be a gyakorlatorientált képzésbe, akik a tanfolyam befejeztével parkgondozó, ács, tetőfedő, épület- valamint szerkezetlakatos OKJ-s képesítést szereztek.

– Elég széles körben toboroztunk, több mint 40 településen jártunk – mondta Losonczi László, a MTESZ megyei igazgatója. – A toborzásban részt vett a roma megyei önkormányzat is. Közel 400 jelentkező volt erre a képzésre, és végül 35 plusz 3, tehát 38 embert vettünk fel.

Az egyik helyi cég vállalta, hogy a képzésben résztvevők számára nemcsak a gyakorlati helyet biztosítja, de eleget tesz továbbfoglalkoztatási kötelezettségének is.

– Több részben vettünk részt hasonló programokban – mondta Darida Olivér, a Rózsaép Kft. ügyvezetője. – Nagyon fontosnak tartjuk, és nagy jelentősége van a foglalkoztatás növelésében.

Losonczi László igazgató hangsúlyozta, mindig is fontosnak tartotta, hogy ne csak képezzék az álláskeresőket, de biztosítsák is számukra a munkaerőpiacon történő sikeres elhelyezkedést, ezért szeretné, ha a mostanihoz hasonlóan a jövőben is megvalósulhatnának ilyen programok.

Bruszel Dóra