Továbbjutás a Hepp Kupában

DEACII - NYÍKSE 63 - 94 (17-27,10-22,19-29,17-16)

"A Hepp kupában az első mérkőzését játszotta a NYÍKSE NBI/B-s csapata. Az első fordulóban a tavaly még egy osztállyal lejjebb, az NBII-ben egyik legkeményebb ellenfélnek számító DEACII együttese volt.
A Debrecennél két egykori nyíregyházi és NYÍKSE csapattag is pályára lépett. Csirpák és Hegyi.
A nyíregyháziaknál Asztalos és Tisza is újra játékra képes volt. Mindkét csapat lendületesen kezdett, de hamar kiütközött az edzettségbeli különbség a NYÍKSE javára. 5. perc: 5-13
A végig koncentráltan és motiváltan játszó Földesi még ekkor húzott elő egy triplát, majd Verba jó betörése jön, a hazaiak triplái rendre kimaradnak, mindjárt 10 pont felett a különbség. 
Jön Asztalos, Zajácz és a szintén egész mérkőzésen motiváltan játszó Tisza. 
Hirtelen sok passz hibát követ el a NYÍKSE.
A második negyed elején sem tud a vendég csapat 10 pont fölé menni, de a 7. percre mégis 26-41.
26-41 és a negyed végére meg is van bőven a 20 pont különbség. (27-49)
Brane Savic vezetőedző bátran cserélgethet, próbálhat új játékokat.
A második félidőt is lendületesen kezdi a NYÍKSE és az 5. percben már 41-65, kezdi felőrölni ellenfelét a nyírségi gárda, majd a negyed végére már a 30 pont különbség is megvan.
Simán ment minden a NYÍKSE fiúknak, de jött az utolsó negyed. Itt először 3 perc alatt 1-1 kosár, majd a hazaiak egy  7:0 rohammal kezdenek felzárkózni. De a nyírségiek megrázzák magukat és Tisza büntetőivel, Verba triplájával és duplájával, majd Földesi két szerzett labdából szerzett kosarával megint 30 felett és 55-91. 
Úgy tűnt meglesz simán a negyven pont, de ekkor a vendég játékosok a biztos vezetés reményében elengedték a mérkőzést, lelassultak a passzok, elmaradtak a betörések, ez meg is bosszulta magát! Megint jött egy 8-2 hazai roham, így a vége 63-94!

Dobók:
Földesi 24/9; Tisza 14/0; Verba 11/3; Kurucz 10/6; Gáspár 9/3; Asztalos 9/0; Skorcov 8; Zajácz 6, Vida 3/3; Irinyi -; Udouised 

Összességében jól és motiváltan játszott a NYÍKSE, látszott már nem az NBII az ő szintjük, ezt lassan a játékosok is elhiszik. Legközelebb október 30-án lép pályára a csapat hazai pályán a MEAFC Miskolc együttesét fogadja, onnan viszont 6 napa alatt háromszor jászunk." - tudósított a NYÍKSE.