Tourist Police – 74 diák vett részt nyáron a programban, többen elismerést vehettek át

Hetedik alkalommal rendezték meg idén a Tourist-Police programot Nyíregyházán. 74 diák vállalt önkéntes munkát nyáron, hogy segítse a turistákat a városban. Közülük néhányan elismerést vehettek át. 

Tájékoztatás, szórólap osztás, segítség nyújtás. Csak néhány feladat azok közül, melyet nyíregyházi középiskolások láttak el a Tourist-Police program keretében. Lengyel Nóra is mentort kapott maga mellé, aki ellátta információkkal. A Vasvári Pál Gimnázium diákja nagyon élvezte a munkát. 

- Szórólapot tettünk autókra ahol értéktárgyat hagytak, a fürdőben vigyáztunk értékekre, az Állatparkban adtunk tanácsokat külföldieknek. Nagyon segítőkészek voltak a rendőrök, hasznos tanácsokat kaptunk a munka során - mondta Lengyel Nóra a Vasvári Pál Gimnázium diákja. 

A diákoknak ez egy jó lehetőség volt, hogy gyakorolják az idegen nyelvet, és teljesítsék az 50 órás közösségi szolgálatot. Összesen 74 fiatal dolgozott a nyári szünetben, közülük tízen oklevelet vehettek át a városházán. 

- Minden olyan ami a városban tanuló diákoknak jó, azt támogatjuk, a Rendőrséggel nagyon jó kapcsolata van a városnak. Az a társadalmasítási folyamat melyet végeznek az iskolákban, óvodákban és a közösségi szolgálat területén is, ezek nagyon fontos dolgok - mondta Dr. Ulrich Attila alpolgármester. 

A diákok a turisztikai szempontból kiemelt területeken teljesítettek szolgálatot bűnmegelőzési szakemberekkel és egyenruhás járőrökkel, napi 3-4 órában. Közülük többen érdeklődnek a rendőri hivatás iránt, de a kezdeményezésnek egy olyan célja is volt, hogy a fiatalok átadják a most megszerzett tudásukat társaiknak, ami segítheti a bűnmegelőzést. 

- Gyakorlott kollégák mentorálják ezt a szolgálatot. Információkat adhatnak át a városba érkező külföldieknek, segíthetnek, de széles a spektruma annak a bűnmegelőzési munkának, melyet alkalmazni tudunk - mondta dr. Illés László r. alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője

A Tourist-Police programot hetedik alkalommal rendezték meg Nyíregyházán, és a tapasztalatok nagyon kedvezőek, így a jövőben is szeretnék folytatni. 

Kapcsolódó galéria

Tourist Police 2019 díjátadó