Tófürdő – Ismét megnyitja kapuit szombaton
Fotó: Szarka Lajos

Örömhír a fürdőzni vágyóknak: Ismét megnyitja a kapuit a nyíregyházi Tófürdő május 13-án, szombaton 9 órakor. Az időjárás napról napra javul, a tó vize is folyamatosan melegszik. Az előrejelzések alapján a nyitásra akár már 20 fok felett is lehet. A termálmedence, valamint a meleg vizes gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll.

Az utolsó simításokat végezték a Tófürdőben, mellyel a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársai előkészültek a nyári szezonra, a jövő heti nyitásra. Gyomlálás, tápszeres kezelés a növényeknek és a fűfelületnek, fűnyírás is szerepelt a feladatok között. Felmérték a medencék, valamint a csempék állapotát, a tómedret búvárok vizsgálták át, rendbe tették a sétányokat, a csúszdák is üzemkész állapotban vannak.

„Ez a nyíregyháziak kedvelt fürdője – erre ragasztották rá a vendégeink a 2019-es felújítást követően a „kis mediterrán tengerpart” jelzőt. A növénykultúrára – mint ahogyan az jellemző is ránk – nagyon nagy hangsúlyt fektettünk idén is. Vannak itt évelő növények is elültetve, de nemrégiben ültettünk 300 tő egynyári virágot is. Az a lényeg, hogy minél színvonalasabban tudjuk fogadni a vendégeket. Arra, amit eddig is megcsináltunk, idén is odafigyelünk. Tavaly nagy siker volt a kisgyermekes szülők körében a pancsolóöböl, amit napvitorlával árnyékoltunk. Ezt télen a tó, a vízmozgások bemossák, de újra meg volt ez a mederkotrás, és kész a kis pancsoló. Korábban, amit esetleg kifogásoltak a vendégek, hogy egy hideg vizes kútból adtuk a csúszdára a vizet, már a tó vizét forgatjuk vissza a csúszdákra, ez által egy sokkal kellemesebb hőmérsékletű vízben tudnak majd fürdőzni a vendégeink” – mondta el a vezérigazgató, Podlovics Lajos.

Négy hónapos nyitvatartás

A természetes vízfelületnek van egy kifejezett rajongótábora, de a nyíregyházi Tófürdő különlegessége, hogy egy termálmedence is a vendégek rendelkezésére áll, illetve egy meleg vizes gyermekmedence, így esetleg hűvös időben is van hely megmártózni. A szolgáltatások mindegyike elérhetővé válik, amint szombaton kinyílnak a kapuk, egészen a szezon végéig.

„Ahogy mi kinyitunk, onnantól kezdve biztos, hogy mindennap nyitva vagyunk. Tehát ha esik, ha fúj, mi nyitva vagyunk egész nyáron. Négy hónapos nyitvatartást tervezünk ebben a szezonban – ez pályázatban vállalt kötelezettségünk is. Úgyhogy május 13-tól szeptember 13-ig biztosan nyitva lesz a Tófürdő mindennap. Reggel 9-kor kezdünk, és este 8-ig vagyunk nyitva, értelemszerűen augusztus végén, szeptember elején változni fog. Amikor már szürkület van, korábban sötétedik, nagy tófelület lévén nem biztonságos, bár úszómestereink vannak. Ilyenkor – ahogyan a korábbi években is – előre hozzuk a zárást, de előrébb hozzuk a kedvezményes délutáni jegyek megvásárlásának a lehetőségét is” – tájékoztatta híradónkat Podlovics Lajos.

Maradnak a hétvégi és hétköznapi, valamint a kedvezményes belépők

Már az 1930-as években is fürdőztek a Tófürdőben a nyíregyháziak, így ez a turisztikailag vonzó tulajdonság mellett egy érzelmi kapcsolatot is jelent a városlakóknak Podlovics Lajos szerint. Fiatalok, idősebbek egyaránt kedvelik ezt a kikapcsolódási formát. Az elmúlt év eseményei következtében idén a Tófürdő belépőára is változni fog.

„Ez normális, hogy minden szolgáltatásnak változott az ára 2023-ban. A Tófürdő belépőjegy árai is változni fognak. De azt gondolom, hogy nem drasztikus mértékben. Csak hogy érzékeltessem: megmarad természetesen a hétvégi, hétköznapi jegy, ahogyan eddig is. A nyíregyháziak adják többségben a közönség gerincét, hétköznap mondjuk egy nyíregyházi felnőttnek 2300 Ft lesz a belépő. Ezen túl minden belépő: diák-, senior-, gyermekjegyek – ezek 2000 Ft alatt lesznek elérhetők és a hétvégéken sem történik drasztikus változás” – emelte ki a vezérigazgató.

Júniusban nyit a Parkfürdő is

16 óra után továbbra is kedvezményesen lehet majd jegyet váltani. A „kis mediterrán tengerpart” megújult zöldfelületekkel, medenceburkolatokkal készen áll a május 13-i nyitásra. A Júlia Fürdő meghosszabbított zárvatartása miatt is az előkészületek gyorsan és körültekintően haladtak, csakúgy, mint a Parkfürdő esetében, mely nyitását június 9-én tervezik. A pontos részletekről a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. tájékoztatást fog kiadni.

Kapcsolódó galéria

Előkészületi munkák a Tófürdőn