Toborzás – Kiemelt bérezés az új típusú Lynx harcjárművekre
Forrás: Honvédelmi Minisztérium

Kiemelt bérezéssel várja a Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyre az új típusú Lynx harcjárművekre elsősorban a 18–30 év közötti fiatalokat. Magyarország honvédelmi minisztere augusztus 11-én hirdetett országos toborzókampányt. A tervezett kiválasztás szeptember 11-én lesz.

A világ top harcjárművei között az elsők közé sorolhatjuk a német fejlesztésű Lynx lánctalpas gyalogsági harcjárművet. A Magyar Honvédelmi Minisztérium egy pilot programot hirdetett, melynek célja, hogy fiatal, pályakezdő katonákkal megtöltött zászlóalj induljon.

Bruttó 737.000 forint jövedelem

A programba való bekerülés számos előnnyel jár.

„Elsősorban a jövedelmet említeném, azért, mert ez a jelenlegi duplája. Tehát bruttó 737.000 forintot ígér a tárca azoknak a szerencsés fiataloknak, akik szeptember 11-én bekerülhetnek a 300 fős létszámra. Természetesen a jövedelem mellett biztosított a laktanyaelhelyezés, tehát nem jár költséggel az albérlet, vagy a rezsi, és a hétvégi utazásokat fizetik, az étkezési ellátásukat a katonaalakulat rendezi” – emelte ki Kertész József őrnagy.

300-an kerülhetnek a programba

18 és 30 év közötti, minimum 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek. Szükséges továbbá a büntetlen előélet. Hódmezővásárhelyen egy csapatorvos fogja megszűrni a kiválasztottakat egy előzetes egészségügyi szűrés keretében. Ezt követően kerül sor a kecskeméti honvéd kórházban az egészségügyi, pszichológiai, fizikai alkalmasság felmérésére.

„Aki bekerült, elsőkörben egy 8 hetes alapkiképzésen vesz részt. Ezt követően pedig szakaszösszekovácsolást fognak végezni. Tehát hétfőtől péntekig kiképzési foglalkozásuk van” tette hozzá Kertész József.

Információk, jelentkezés

További információt a vármegyei toborzóirodákban tudhatnak meg az érdeklődők, ahol a jelentkezési lapokat is ki lehet tölteni. A kiválasztás szeptember 11-én, Hódmezővásárhelyen történik.

 

A képek forrása: Honvédelmi Minisztérium