Többletforrás a fejlesztéshez

A Jósa András Sürgősségi Központ Projekt során a nyíregyházi intézmény sürgősségi centrumában is megvalósulhat az európai szintű betegellátás. A sürgősségi ellátás fejlesztése a Tömbkórház Projekthez szorosan kapcsolódva, azzal párhuzamosan zajlik. Mangol Csilla a megyei kórházak főigazgatója elmondta, a nyáron kiderült, hogy a korábbi években meghatározott költségvetés már kevés a kivitelezői szerződés megkötéséhez. Így forráshiány lépett fel, de az egyeztetéseket követően a kormány 454 millió forintos többletforrást biztosított a fejlesztéshez. Ezzel elhárulnak az akadályok, és Tömbkórház Projekttel párhuzamosan megvalósulhat a beruházás.

Az évi több mint 37 ezer beteg ellátásával a Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Centruma nemcsak az egyik legforgalmasabb, hanem a legrégebbi és a legnagyobb hagyományokkal rendelkező Sürgősségi Osztálya is. A projekt megvalósításával mintegy 600 ezer lakos sürgősségi ellátásának színvonala javulhat jelentős mértékben.

(A sajtótájékoztatón készült további képekért kattintson a fotóra!)

Dr. Domokos Gabriella a Sürgősségi Betegellátó Centrum osztályvezető főorvosa hangsúlyozta, az új épület az egykapus modell alapján épül, ez egy európai szintű kórháznak a meghatározó eleme. Itt egy jól képzett orvos csapat fogadja a beteget, és ők határozzák meg, hogy hová kell mennie, hol kapja a legmagasabb szintű ellátást és hol van a legnagyobb biztonságban.

A program során egy közel 1500 négyzetméteres kórházi kubatúrát építenek modern eszközökkel, három fedett és öt aszfaltozott mentőbeállóval, valamint helikopter leszállópályát is kialakítanak. A Jósa András Sürgősségi Központ Projekt beruházása a jövő év október végére készül el.

Szoboszlai Tibor

Fotó: Máté János