Több mint ezer bejelentés viharkárokról

A Generali Biztosítóhoz mintegy 930 kárbejelentés érkezett. Ezek túlnyomó többsége szélkár, de villámcsapás, felhőszakadás és jégverés miatt is tettek bejelentést. A károk becsült értéke összesen 80 millió forintra tehető. A legtöbb bejelentés szintén Budapestről érkezett, de Pécs és Debrecen térségéből is magas számban keresték meg társaságunkat.

Az Allianz Hungária Zrt.-hez idén eddig 3000 viharos időjárással összefüggő kárbejelentés érkezett, csaknem 130 millió forint értékben. Ebből csak áprilisban 275 kárt jelentettek, melynek várható értéke 17 millió forint lesz. Az átlagos kárérték az év egészét tekintve közel 50 ezer forint. A héten bekövetkezett károk területi elhelyezkedését tekintve a legtöbb bejelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett. viszonylag kevés kárbejelentés volt idáig az ország dél-nyugati feléből, Somogy, Tolna és Zala megyékből – közölte az Allianz.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz 952 bejelentés érkezett a viharokkal kapcsolatban, a becsült kárösszeg 60 millió forint, így egy kárra valamivel több, mint 60 ezer forint jut. A legtöbb bejelentés Pécsről, Nyíregyházáról és Debrecenből érkezett.

Az eddigi tapasztalatok alapján a káreseményeket követő napokban további bejelentések várhatóak, így a mostani számok várhatóan még nőnek. Az előrejelzések szerint a viharos idő tovább tart, így újabb károk várhatók.

MTI