Több mint 60 milliós fejlesztés az Apáczaiban

Két különböző forrásból, több mint 60 millió forintból fejlesztik az Apáczai Csere János Általános Iskolát. Már megújult a tornaterem, a hozzá kapcsolódó öltözők és folyosó, ezen kívül teljesen új légtechnikai rendszer lett beszerelve és korszerűsítették a fűtést. A teljes beruházás októberre készül el.


Óriási fejlesztés valósul meg az Apáczai Csere János Általános Iskolában. A Nyíregyházi Tankerületi Központ támogatásával közel 25 millió forintból új légtechnikai rendszert kapott az intézmény, így a tornaterembe teljesen csíramentes levegőben mozoghatnak a gyerekek, illetve az épület „B” szárnyában lecserélték a régi radiátorokat újra. 36 millió forintos TAO-s forrásból a tornatermet, a hozzá kapcsolódó folyosót és öltözőket korszerűsítették.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A tornaterem sportpadlót kapott, itt felfestették a sportágnak megfelelő vonalakat, digitális eredménykijelzőt szereltek fel és hamarosan érkeznek a plexi mozgatható kosárlabda palánkok és térelválasztó. A fejlesztésre már nagy szüksége volt az intézménynek.

A nyár folyamán kezdődött el a felújítás. És hogy szükség miért volt rá? Mert óriási számú gyermek használja a termet és azt mondhatom, hogy a 90-es évek közepétől nem kapott nagyobb felújítást. Műgyanta volt a burkolata, mely az ízületekre is káros, az elkopások után már a vonalak sem látszódtak és elkopott a műgyanta is. Először van egy egészségügyi vonatkozása és a mindennapos testneveléshez kapcsolódóan egy sport oldala, hiszen négy osztály van évfolyamonként intézményünkben, mely összesen 32 osztályt jelent.

– mondta el Andó Károly, az intézmény vezetője.

 

A közel 60 millió forint összértékű fejlesztés októberre teljesen befejeződik és birtokba vehetik az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói.


Kanócz Rita