Több helyszínen folytatódtak az Észak-keleti Területi Bajnokságok a vízilabdásoknál

A legkisebbek Debrecenbe a legnagyobbak Miskolcon szerepeltek az Észak-keleti Területi vízilabda Bajnokságban.

Debrecenbe utaztak az AQUA Sport Egyesület legkisebb (U10-Baby) vízilabdázói bajnoki fordulóra! Külön lány és fiú csapattal is benevezett az egyesület, így négy mérkőzést játszottak a fiatalok. A csoport legerősebb két csapatával játszottak a nyíregyházi vízilabdások. Először a Debrecen, majd a Miskolc volt az ellenfél. Ebben a bajnokságban eredményt nem számítanak, de azért az edzők, gyerekek is nyomon követik az eseményeket. Urbin Tibor, Szalontai Viktória edzők mindenkit játszattak, akik elutaztak erre a fordulóra.

- Az egy hónappal, ezelőtti játékkal összehasonlítva, azt kell, mondjam, látszik a fejlődés, főleg a támadójáték terén, de a védekezésünkre sokkal nagyobb figyelmet kell majd fordítanunk, ha eredményesek akarunk lenni! - mondta Urbin Tibor a Baby csapat edzője 

A legnagyobb vízilabdások (U17) Miskolcon vendégszerepeltek, ahol az MVLC és a MEAFC volt az ellenfél. A forduló mérlege egy győzelem és egy vereség lett.

- Az ÉK ifi bajnokságban szeretnék sok olyan játékosnak lehetőséget adni, akik kevesebbet vagy nem játszanak az Országos bajnokságban. Az első mérkőzésünkön még aludtunk így nem sikerült nyernünk. Sok volt a hibánk és ez nem fér bele egy nagyon erős csapat ellen. A második mérkőzésre összeszedtük magunkat és jól játszva megszereztük a győzelmet. Az első kör lezárult így teljes képet kaptam az ellenfeleink erejéről. Legközelebb december 9-én lesz forduló, amelyet mi rendezünk és szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni a hazai publikumot –mondta Hatvani Péter az Ifjúsági csapat edzője.

Eredmények Ifjúsági mérkőzésen:

PannErgy- MVLC-Miskolc – AQUA SE Nyíregyháza 22-8 (6-0,5-4,8-2,3-2)

Gólok: Éder-Pavolek D. 5, Dorogi L. 2, Horváth A.

AQUA SE Nyíregyháza – MEAFC 10-5 (2-0,3-1,2-2,3-2)

Gólok: Dorogi L. 4, Éder-Pavolek D. 3, Virág Bo. , Székely Á., Virág Be.