Hozzávalók
80 dkg harcsafilé,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sertészsír vagy olaj,
1 kg zöldpaprika,
40 dkg friss paradicsom (télen 40 dkg lecsó),
20 dkg vöröshagyma, tetszés szerint só, pirospaprika.
Elkészítése
A harcsát megsózzuk. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, a zsírban odatesszük pirulni, közben a vöröshagymát felére vágjuk, majd a félig kisütött szalonnához adjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a karikára vágott zöldpaprikát és a negyedelt paradicsomot és elkeverjük. Ha félig megpárolódott, hozzáadjuk a haldarabokat és készre főzzük. Kóstolás után tetszés szerint ízesítjük.
„Egy falat Tündérmező, Vándorúton Szabolcs Szatmárig” címen jelent meg korábban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megye tájait és gasztronómiai kultúráját bemutató könyv. A könyv készítése során a hagyományos, tájjellegű ételeket a mai kor ízlésének megfelelően készítették el és tálalták, amely páratlan felfedezéssel járt. Az általunk bemutatott recept megtalálható a könyvben.