Thália kedvence

Tréfás feladatok és hatalmas nevetések közepette mérték össze tudásukat a fiatal színészpalánták a Bencs Villában. A feladatok között szerepelt frappáns bemutatkozás, versmondás többféle stílusban, több karakter felvonultatása egy monológon belül, de bemutathatták a diákok tánc- és énekkészségüket is.

– A fordulók zöme rögtönzésre épül, itt mutathatják meg, hogy mennyire erősek improvizálásban, de nagyon sokszor azért föl kell ismerniük híres legendákat, színészóriásokat. Ilyenkor azt mérjük le, ismeri-e vajon a mai generáció a "nagyokat" – mondta Orémusz Maja, programszervező.

Az iskolák csapatait a Móricz Zsigmond Színház színészei segítették. A lányok nagy örömére a csapatok olyan mentorokkal vehettek részt közös produkciókban, mint Vaszkó Bence, Varga Balázs, Ilyés Ákos és Vizkeleti Zsolt. Az utóbbi művész szerint nagy jövő áll a jelen lévő ifjú színészreménységek előtt.

A zsűri szigorú és hozzáértő szemmel figyelte a produkciókat. A megmérettetésen résztvevő tanulók jutalomban részesültek, és a nap végén megválasztották Thália kedvencét.

Bruszel Dóra