Tesztüzemben az Ötvenötös - Új kapcsolat Sóstógyógyfürdőre
Tesztüzemben az Ötvenötös - Új kapcsolat Sóstógyógyfürdőre

Mint múlt héten megírtuk, július 4-étõl az új, 55-ös autóbusszal is elérhető Sóstógyógyfürdő. A jól megszokott 8-as autóbuszok mellett az 5-ös vonal meghosszabbításaként, pénteken, szombaton és vasárnap, egyelőre tesztüzemben közlekedő 55-össel Örökösföld és Jósaváros felől is átszállás nélkül lehet most már Sóstógyógyfürdőre utazni.

Az új menetrendet készítő Mobilissimus Kft. tájékoztatása szerint az új autóbuszvonal máris sikernek örvend, az indulás hétvégéjén is sokan utaztak rajta. Az első kikérdezések alapján az utazóközönség elégedett az 55-össel.

Éjjel tizenegykor is

Pénteken napközben óránként, délután a csúcsidőben óránként kétszer közlekednek a buszok Örökösföld és Sóstógyógyfürdő között. Szombaton és vasárnap sűrűbben, délelőtt és délután félóránként, a déli időszakban és az esti órákban pedig óránként jár az 55-ös. Az esti szabadidős programokról való hazajutásban is nagyban segítenek az 55-ös autóbuszok: az üzemidő meghosszabbításával az utolsó busz Sóstógyógyfürdőről 23:02-kor indul, Örökösföldre 23:28-ra érkezik.

Inkább busszal Sóstóra

Az 55-ös mellett természetesen a 8-as busszal a megszokottak szerint lehet utazni a hét minden napján, hétköznap 20-40, hétvégén 20 percenkénti követés mellett.

Sóstóhegyre pedig július 4-étõl újból közlekednek mindennap a 14-es mellett a 14F autóbuszok is, hétköznap napközben a korábbi 40 perc helyett a közös szakaszon félóránként. – A sűrűbb és most már több irányból elérhető sóstógyógyfürdői autóbuszokkal az önkormányzat célja az is, hogy minél kevesebben közlekedjenek autóval, akár az állatparkba, akár a fürdőbe vagy más rekreációs helyekre – tette hozzá Ekés András, a menetrendet tervező cég ügyvezetője.

Az autóbuszok részletes menetrendje a www.volan­busz.hu/nyiregyhaza oldalon, valamint a Nyíregyházi menetrend applikációban is elérhető.