TESZEDD! akció – Szemétszedést hirdetett a Nyíregyházi Egyetem
Fotó: Szarka Lajos

A mozgalom gyülekezője a Tuzson János Botanikus Kert előtt volt, ahol az önkéntesek a TeSzedd! jóvoltából felszerelést is kaptak a szemétszedési akcióhoz, ezt követően pedig egy munkavédelmi oktatást hallgattak meg.

„Jelenleg most Tuzson János Botanikus Kert előtt gyülekezünk és az egyetem területén és a környező utcákban próbáljuk meg a környezetet tisztítani azzal, hogy úgynevezett önkéntes munkaként szemetet szedünk azért is, hogy a saját és mások környezetét is tisztán tartsuk.” – mondta el Kató Patrik a Nyíregyházi Egyetem hallgatója.

Az ÖkoEgyetem 2020. november 24-én alakult a Nyíregyházi Egyetem intézeteinek és nem oktatási egységeinek képviselőivel, akkor mindösszesen 17 fővel, azzal a céllal, hogy a Nyíregyházi Egyetem fenntarthatósági és környezetvédelmi szemléletét fejlesszék és segítsék, ragjak száma pedig évről évre nő.  A "TeSzedd!” eseményt az egyetem vezetése is támogatta, hangsúlyozva az önkéntes munka fontosságát és a környezettudatosság szerepét az intézmény életében.

„A Nyíregyházi Egyetem ötödik alkalommal csatlakozott az országos "TeSzedd!” mozgalomhoz amelynek a célja, hogy az oktatók és a hallgatók önkéntes alapon hozzájárulnak ahhoz hogy az egyetemnek a környezete tiszta legyen az elhullajtott szemetet segítenek összegyűjteni és így szebbé varázsoljuk az egyetem területét illetve hozzájárulunk a Földünk tisztaságának megőrzéséhez.” – emelte ki Vigh Szabolcs a Nyíregyházi Egyetem főiskolai docense.

A "TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! 2024" szemétszedő akciója sikeresen zárult a Nyíregyházi Egyetem campusán, és a résztvevők elkötelezettsége továbbra is kulcsfontosságú a környezettudatosság és a fenntarthatóság terén.

 

Kapcsolódó galéria

Te szedd az egyetemen is